Február 11.- Ma van a Betegek Világnapja


kidsnews (127éves) - 2 éve

1992 óta, II. János Pál pápa döntésének megfelelően minden évben ezen a napon ünnepeljük a Betegek Világnapját. A mai megemlékezésekkel arra kívánnak rávilágítani, hogy kellő figyelmet kell szenteljünk a betegeknek, és jobban meg kell értsük a szenvedést. Ezen felül az Egyház ma a háláját is szeretné kifejezi mindazoknak, akik életüket szentelik a betegek támogatásának.

“Valójában csak azok fogják tudni, hogyan kell másoknak vigaszt nyújtani, akik saját magukon tapasztalták meg mindezt.”

-írta Ferenc pápa a 28. Betegek világnapjára szánt üzenetében.

“A szenvedésnek különféle súlyos formái vannak: gyógyíthatatlan és krónikus betegségek, mentális problémák, rehabilitációt vagy palliatív ellátást igénylő bajok, különféle fogyatékosságok, gyermekkori és időskori betegségek… Ilyen esetekben néha az emberiesség hiánya is fellép, ezért az ember egész valóságát szem előtt tartó gyógyításra van szükség, arra, hogy személyes kapcsolatot alakítsanak ki a beteggel, amelyben az orvosi ellátást a személyes gondoskodás egészíti ki. Betegség esetén az ember nemcsak testi épségét illetően érzi magát veszélyeztetettnek, hanem kapcsolati szinten, értelmi, érzelmi és lelki dimenziójában is. Ezért a terápián túlmenően támogatást, gondoskodást, figyelmet vár el – egyszóval: szeretetet. Emellett a betegnek családja is van, amely ugyancsak szenved és éppúgy szüksége van arra, hogy valaki melléálljon és támogassa.

Minden embert, aki a betegség terhét hordozza, családtagjaikat és az egészségügyi dolgozókat is a Boldogságos Szűz Mária, a Betegek gyógyítója oltalmába ajánlom. Szeretettel biztosítalak titeket arról, hogy imáimban mellettetek vagyok és szívből adom apostoli áldásom.”

-zárta sorait a katolikus egyházfő.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.
Forrás:

wikipedia.org, MKPK Sajtószolgálat

kép: pixabay.com, Wikimedia Commons

2017 Kidsnews | All rights reserved