Február 3. – Ezen a napon hunyt el Schirilla György


kidsnews (127éves) - 2 éve

1999. február 3-án hunyt el Schirilla György szupermaratonista, hosszútávúszó és kerékpárversenyző, aki 35 éven keresztül minden évben átúszta a jeges Dunát.

“Örüljenek, ha fiuk negyven évet megél!”

– ezzel a mondattal bocsátották útjára a szülészetről 1939. május 13-án a kis Schirilla György szüleit. A szívbetegséggel született fiú életkilátásait később a járványos gyermekbénulás is nehezítette, ami miatt 11 éves korára már tolószékbe kényszerült.

Bár állapota javult az évek során az egyik lába kevésbé fejlődött és sokkal vékonyabb lett, mint a másik. 18 éves volt, amikor rájött arra, hogy a jéghideg víz csodát tesz vele, hiszen ennek hatására indult meg benne a vérkeringés.

Ezt követően 35 éven keresztül minden évben átúszta a jeges Dunát, 1967-ben pedig 32 nap alatt még a Budapest-Moszkva maraton 2216 kilométeres távját is lefutotta.

A hétköznapokban pincérként, taxisofőrként és testnevelő tanárként is dolgozó Schirilla György igazi médiasztár lett akkoriban. Az extrém kihívások és a sport mellett az egészséges táplálkozás is igazi szenvedélyévé vált, mindig azt mondta: az organikus nyers étel „a meghosszabbított ifjúság záloga”.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

wikipedia.org, nlc.hu

képek: fortepan.hu/RTV újság

2017 Kidsnews | All rights reserved