Légfegyveres Eb – A 18 éves Hammerl Soma aranyérmes puskában


kidsnews (127éves) - 2 éve

Hammerl Soma nyerte meg a junior férfi puskások versenyét, míg a junior nők hasonló számában Mészáros Eszter bronzérmet szerzett a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

Az olimpiai bajnok Hammerl László fia az alapversenyben nem lőtt kiemelkedően, ám 624,9 körös eredményével így is a második helyen zárt és biztosan jutott a legjobb nyolc közé.

A viadal eredményközlője szerint a 18 éves tehetség a fináléban az osztrák Stefan Wadleggerrel vívott óriási csatát az aranyért.

Két lövéssel a vége előtt mindössze két tizedkör volt a magyar sportoló előnye, végül pedig – 248,6 körös eredményével – négy tizeddel utasította maga mögé ellenfelét.

A nőknél az olimpiai kvótás Mészáros Eszter 627,9 kör ért el a 60 lövéses alapversenyben és Hammerlhez hasonlóan másodikként végzett. A döntőben végig a legjobbak között volt, 22 lövés után, amikor már csak hárman voltak, tizedre azonos eredménnyel állt a második helyen a francia Jade Bordet-val. Szétlövés döntött közöttük a kiesőről, aki Mészáros lett, így bronzéremmel zárta az egyéni versenyt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt képünk illusztráció/needpix.com

2017 Kidsnews | All rights reserved