Ilyen volt az Esti Kornél az Akváriumban


Papp Júlia (16éves) - 2 éve

A legnagyobb fanatikus Esti Kornél rajongók már fél hétkor az Akvárium Nagy Hall bejárata előtt tobzódtak pénteken. Mi tudatlanságból mentünk oda ilyen korán, de később egyáltalán nem bántuk meg, mert így első sorból tombolhattuk végig a közel két órás koncertet.

A koncert maga este kilenckor kezdődött, a full house-zal nem vicceltek, tényleg tele volt az Akva, mire végre belibbentek az Esti Kornél fiúk a színpadra hatalmas tapsvihar közepette. 

Bodor Áron (ének, billentyű) már az elején bejelentette, hogy ezen a mai “PéntekEsti” Kornélon odacsapnak, ezért senkit sem ért váratlanul az a hatalmas lendület, amivel nekifutottak a számoknak. A két órába jó sok számuk belefért, játszottak régebbieket, kevésbé ismerteket, de persze a nagy klasszikusaikat és az új album számait sem hagyták ki. Az első fele hullámvasútként dobálta a közönséget fel-le, két-három erős, hangos, ugrálós számot mindig egy-egy lassabb, halkabb, dülöngélős dal követett, majd a megnyugvásból ismét visszacsaptak egy erőteljesebbe. Mint viharos tengeren a csónakot dobálta a közönséget a zene.

Az Esti Kornél, magyar rockzenekar hat mezőtúri fiatalból áll, akik a 2006-ban kezdett gimnáziumi zenélgetéstől teltházas Müpa- és Akvárium koncertekig jutottak. 
fotó: Hegyi Júlia Lily

Lázár Ágoston (dob, vokál) kitűnő passzban volt, ő volt a koncert motorja, hol a megivott sörösdobozaival focizott két szám között, hol egyszerűen nem bírta ülve, így felpattant a dobok mögött és úgy tolta tovább. A többiek gyakran állták körbe a doboknak kialakított kis külön pódiumot, háttal a közönségnek, még jobban kapcsolódva a bepörgött dobosukhoz. 

Az első sorban állva kimaradt ugyan a nagy tömeg élménye, helyette viszont karnyújtásnyira voltunk a zenészektől. Az Esti Kornél tagjainál még nem láttam zenészt jobban ragaszkodni, kapaszkodni a közönséghez, végig kontaktban voltak valamilyen formában velünk, így főleg az első sorral állandóan tartották a szemkontaktust.

Nagy mozgások voltak, Áron néhol a kordon színpad felé eső támaszán állva énekelt, de volt, hogy kiment az erkélyre, pár számnál a mobilszínpadon ült vagy a színpad előtt járkált mikrofonnal a kezében. 

A számok között nem volt semmilyen prózai megszólalás a tagok részéről, ahogyan mondjuk azt Áron tette a Kobucis koncertjükön szeptemberben, inkább csak viccelődtek az átállásoknál. Megvan ennek és annak is a hangulata, van, amikor jól esik két szám között meghallgatni egy-egy velük történő történetet vagy gondolatot, ami foglalkoztatja őket, de ehhez a koncerthez kifejezetten nem illett volna semmilyen bölcselkedés. Nyersen tette meg a hatását a zenéjük. 

Annak ellenére, hogy elég érfelvágós számaik is vannak, inkább volt üdítő a koncert, mint beborulós, bár láttam sírni embereket a közönségben. A legintenzívebb rész a “Nem Kár” című számuk egyik sora volt, amit mindig a közönség énekel (lehet a “kiabál” jobb kifejezés), valahogy az eddigieknél is jobban esett nekem is az égbe kiabálni az ominózus sort. 

fotó: Hegyi Júlia Lily

A két órát a szokásos “Akik Élnek”-kel zárták, Ágoston a dobok mögött őrült módjára percekig nyomta a lezárás fokozását, majd végül leütötte, és a nagy hévben levágta a színpadra két cinjét, az ütői pedig repültek a közönségbe. 

“Mit is mondhatnánk. Talán azt, hogy életünk egyik legszebb estéje volt a tegnapi. Elképesztő az az energia és szeretet, amit ilyenkor adtok nekünk. Köszönjük!” – írták a koncertről a hivatalos Instagram oldalukon. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt kép: Hegyi Júlia Lily

2017 Kidsnews | All rights reserved