Jelentősen nőtt az iskolák és a kórházak elleni kibertámadások száma


kidsnews (127éves) - 2 éve

Tavaly jelentősen nőtt az oktatási intézmények valamint az egészségügyi intézmények, kórházak elleni kibertámadások száma – emelte ki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI) vezetője hétfőn Budapesten egy sajtótájékoztatón.

Bencsik Balázs elmondta, hogy jelenleg az adathalászat és a zsarolóvírusok terjedése jelenti a fő problémát ezért fontos, hogy az emberek felismerjék az ilyen támadásokat és elkerüljék például az adatlopást.

A mobileszközöket érintő fenyegetések kapcsán azt hangsúlyozta: továbbra is terjednek veszélyes applikációk.

Az internet egyértelműen hasznos és felgyorsítja, megkönnyíti a munkánkat mégis sok a káros tartalom, és az álhírek is igen dinamikusan terjednek a neten.

képünk illusztráció

A sajtótájékoztatón az utóbbi vonatkozásában példaként említették az új koronavírussal kapcsolatos, a valóságot nélkülöző hírek terjedését.

Mint mondták: fontos megismerni, hogy az online tér, a digitális eszközök milyen veszélyeket rejthetnek, ha azokat nem a kellő és tudatos biztonsággal használják. Ebben egyébként kiemelt figyelmet kell fordítani a fiatalokra, de az idős korosztály nevelése is ugyanilyen fontos.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

képek: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved