Jól indult az idei esztendő a magyar sportolóknak


Naan (17éves) - 2 éve

Nagyon jól indult az idei esztendő a magyar sportolóknak, mivel már több szép eredményen vagyunk túl, annak ellenére, hogy még csak február eleje van. A férfi kézilabda válogatott sikeres szereplése az EB-n, a férfiak arany- és a nők bronzérme a vízilabda EB-n, valamint a Liu testvérek teljesítménye Debrecenben a rövidpályás gyorskorcsolya EB-n nagyszerűen megalapozták a magyar sport idei évét.

A férfi kéziválogatotton nem volt nyomás a kontinenstorna előtt, mivel a rendkívül fiatal összetételű csapat még nemigen tudott összeérni az EB előtt.

Ennek ellenére csodásan kezdett a csapat, a csoportban játszott 3 mérkőzésből egyet sem veszítettek el Mikler Rolandék. Az oroszok legyőzésével kezdődött a menetelés, majd az olimpiai bajnok Dániával sikerült egy bravúros döntetlent játszani. Mindenki nagyon izgatott volt az izlandiak elleni, utolsó csoportmeccs előtt, mert egy győzelem csoportelsőséget, 2, azaz maximális pontot a középdöntőben, illetve a dánok kiejtését jelentette volna.

Kicsit nehezen indult az összecsapás a fiúk számára, de nagyszerű teljesítménnyel fordítottak a második félidőben és legyőzték a szigetországi válogatottat. A középdöntős csoportunk viszont már soknak bizonyult, noha Szlovéniát még sikerült egy góllal megverni, Norvégia, Portugália és Svédország viszont átgázolt rajtunk, így a csoport 5. helyén végeztünk. Ennek ellenére büszkék lehetünk Gulyás István csapatára, akik messze várakozáson felül teljesítettek. 

Hazai pályán bizonyíthatott a női és a férfi vízilabda válogatott az Európa Bajnokságon, mely végén két nagyon szép éremmel a nyakukban örülhettek pólósaink.

A nők hibátlan teljesítménnyel, 5 győzelemmel zárták csoportjukat, miután a horvátokat, a szlovákokat és a szerbeket nagyon nagy különbséggel (25-6, 20-2, 27-0) győzték le, míg Oroszországot és Görögországot kicsit szorosabb meccseken (9-8, 13-10) sikerült legyűrni.

A negyeddöntőben a franciák könnyű ellenfélnek bizonyultak (16-3), viszont Spanyolország ellen az elődöntőben csak egy szoros vereségre futotta (11-10). A bronzérmet viszont behúzták Keszthelyi Ritáék, 10-8-ra múlták felül Hollandiát.

A férfiak nagyot küzdöttek a kontinensviadalon, aminek viszont meglett a megérdemelt jutalma. Csoportgyőztesként léptek tovább az egyenes kieséses szakaszba, 2 győzelem (Málta és Törökország ellen) és 1 döntetlen (Spanyolországgal szemben) volt a mérlegük.

A negyeddöntőben és az elődöntőben is viszonylag sima mérkőzéseken ejtették ki először az oroszokat (14-10), majd a montenegróiakat (10-8), így következhetett a döntő, ahol azzal a csapattal találkoztak Märcz Tamásék, akiket egyedüliként nem sikerült legyőzni eddig ezen az EB-n. Nagyon szoros meccset játszottak a srácok a spanyol pólósokkal, olyannyira, hogy a 9-9-es rendes játékidő után büntetőkkel kellett eldönteni az aranyérem sorsát. A magyarok tökéletesen lőttek, a spanyolok 5. büntetőjét viszont kivédte Vogel Soma, így 21 év után emelhették a magasba az Európa bajnoki trófeát a magyar férfi vízilabdázók.

Ahogy a folyékonyban, úgy a fagyott vízen is jól indult az év, a debreceni rövidpályás gyorskori EB-t 4 arany- és 3 ezüstéremmel zárta a magyar csapat.

Pontosabban a Liu testvérek, hiszen ők szolgáltatták az összes magyar érmet csodálatos teljesítményükkel. 500 és 1000 méteren Liu Shaolin Sándor aranyérmes, öccse, Liu Shaoang ezüstérmes lett, 1500 méteren pedig Ádó ért először a célba. Összetettben 3 érmével a fiatalabbik Liu testvér végzett az élen, megelőzve a 2. helyezett bátyját. 

Csak ugyanilyen szép sikereket és hasonló folytatást kívánhatunk a magyar sportolóknak!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: MTI/Illyés Tibor, Czeglédi Zsolt

montázsképek: Czagány Balázs, Szigetváry Zsolt

2017 Kidsnews | All rights reserved