Koronavírus: az iskolák bezártak, de online folytatódik a tanítás Kínában


kidsnews (127éves) - 2 éve

Kína beindította azt a felhőalapú oktatási platformot, amellyel folytatni tudják a tanulást a diákok, akik a koronavírus miatt jelenleg otthonukban várják a dolgok jobbrafordulását- adta hírül a Xinhua kínai állami hírügynökség.

Az online leckéket 180 millió diák kapja meg az országban, mégpedig úgy, hogy az általános iskolai tananyagot a kínai állami TV-ben sugározzák, a középiskolait pedig egy számítógépes rendszerben továbbítják.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg a Hupej tartományi Vuhanban. Az ismert fertőzöttek száma Kínában meghaladja a 71 ezret, a halálos áldozatok száma az 1800-at közelíti. Kínán kívül -beleértve a Diamond Princess óceánjáró utasait is-legkevesebb 700-an betegedtek meg.

képünk illusztráció

Azért, hogy minden zökkenőmentesen menjen, a kínai kormány felhívta a legnagyobb kínai távközlési szolgáltatókat és az adattovábbításban érdekelt cégeket, hogy támogassák a platformot 90 terabyte sávszélességgel és 7000 szerverrel úgy, hogy azt akár 50 millió hallgató is használhassa egyszerre.

Az új félév elvileg hétfőn kezdődött volna az iskolákban, de a megbetegedések miatt határozatlan időre elhalasztották az iskolakezdést.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

technologyreview.com

képek: pixabay.com

 

 

2017 Kidsnews | All rights reserved