LoveInfo – a felvilágosító alkalmazás már elérhető az App Store-ban is


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

Már az App Store-ban is elérhető a LoveInfo nevű ingyenes mobilalkalmazás, amely szexuális és párkapcsolati kérdésben hivatott segítséget nyújtani a 12-25 év közötti korosztálynak.

A szakemberek által készített és regisztrációt nem igénylő app hasznos tanácsokat, hiteles információkat szolgáltat a szexuális együttlétre vonatkozóan, bemutatja hogyan lehet elkerülni a leselkedő veszélyeket, a betegségeket, illetve a nem várt, nem kívánt terhességet.

Persze ezeken kívül is sok fontos témát érint, például az intim higiéniát, az önvizsgálat megtanulását képekkel illusztrálva, amely ismeretek elsajátítását nem lehet elég korán elkezdeni.

Kitér az anatómiára, önismeretre, a védekezési módszerekre, azok fontosságára és részleteire, az interneten keringő veszélyes tévhitekre, mindezt képekkel illusztrálva és részletesen elmagyarázva. Ha ez nem lenne elég: segítséget nyújt a pozitív családtervezéshez, elmagyarázza az emberi jogokat, és még egy környezettudatosság fejlesztő menüpont is helyet kapott benne.

A fiatalok tehát sok fontos kérdésre választ kapnak az applikáció révén, amiket talán az iskolai felvilágosítások alkalmával sokszor nem mernek feltenni, mivel nem akarnak „ciki” helyzetbe kerülni társaik előtt.

A „LoveInfo” applikáció letölthető a Google Play és az Appstore webáruházból is.

Az alkalmazás frissítése a SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet szakmai együttműködésével és az Arconic Alapítvány támogatásával készült.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved