Meghatszorozzák a naperőművek kapacitását Magyarországon


kidsnews (127éves) - 2 éve

A magyar kormány a múlt héten klímavédelmi akciótervet fogadott el, vagyis megalkották azt a programot, amellyel elérhetővé válik, hogy 2030-ra a Magyarországon előállított villamos energia 90 százalékban szén-dioxid-mentes legyen – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

Kiderült, hogy a következő 10 évben meghatszorozzák a naperőművek kapacitását, támogatni fogják az olcsó elektromos autók megjelenését és használatát, valamint 2022-től csak elektromos buszok forgalomba állítását fogják megengedni a városi közlekedésben.

Július 1-jével megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását és megbüntetik a szennyezőket. Betiltják az egyszer használatos műanyagok forgalmazását, lehetővé teszik az üveg- és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltását, és megvédik a folyóinkat a külföldről ide érkező hulladékoktól.

képünk illusztráció

Szigorúan fognak fellépni a Magyarországon működő multinacionális cégekkel szemben, előírják, hogy környezetbarát technológiákat alkalmazzanak. Emellett a következő két évben 32 milliárd forinttal támogatják a kis- és középvállalkozások megújuló energiatermelését.

A miniszterelnök közölte: minden újszülött után tíz fát ültetnek, 2030-ra elérik, hogy az ország erdővel borított területe 27 százalékra növekedjen. Mindemellett bevezetik a Zöld Államkötvényt, a kormány pedig vállalja, hogy az ebből befolyó pénzt csak klímabarát programokra fordítja.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

 

2017 Kidsnews | All rights reserved