Megnyílt a diákok külföldi nyelvtanulási programjának pályázati felülete


kidsnews (127éves) - 11 hónapja

Már lehet online pályázniuk a külföldi nyelvtanulási programra diákoknak és iskolai csoportoknak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében kiemelte: a program célja a magyar fiatalok idegennyelv-tudásának növelése, ezért

a 9. és 11. évfolyamos tanulók angol, német és francia nyelvterületre utazhatnak nyáron nyelvet tanulni a kormány támogatásával.

Diákonként ez mintegy 2000 eurós támogatást jelent, ami a kiutazás és kint tartózkodás minden költségét fedezi, így a családoknak plusz kiadást nem jelent. A diákok délelőttönként nyelvi kurzusokon vesznek részt, délután és hétvégén pedig a nyelviskolák kulturális és sportprogramokat szerveznek nekik. A programban 140 ezer középiskolás jogosult részt venni idén – ismertették.

Anglia, Írország és Málta, Ausztria és Németország, valamint Franciaország lehet célország. Mind a csoportos, mind az egyéni kiutazást választó jelentkezők a www.knyp.hu oldalon adhatják be pályázatukat, a “Pályázom” menüpont alatt. Erre egyéneknek 60 napig, intézményeknek 30 napig van lehetőségük. Az egyéni pályázóknak a “Kurzuskereső” menüpontban kell kiválasztaniuk a helyszínt. A pályázat benyújtásához a tanulóknak és a szülőknek, gondviselőknek szükségük van Ügyfélkapura – hívták fel a figyelmet.

Csoportok esetén intézményi adategyeztetés a pályázat benyújtásának előfeltétele. Erről a Tempus Közalapítvány minden jogosult intézményt értesített, és a folyamat egy hete már megkezdődött – áll a közleményben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved