Mitesszerek és a pattanások? – Kipróbáltam egy tiniknek fejlesztett dekorkozmetikai termékcsaládot


D.Barbara (20éves) - 2 éve

Arcunk megfelelő ápolása nagyon fontos, különösen akkor, ha problémás a bőrünk, ami valljuk be azért tiniként elég gyakori. Ebben a korban az arcbőrünket kis túlzással egyik napról a másikra ellephetik a mitesszerek, vagy éppen egy csúf pattanás jelenik meg az orrunk hegyén éppen egy olyan reggelen, amikor különösen fontos lenne, hogy jól nézzünk ki.

Az ilyen problémák azonnali eltűntetésére a kozmetikai ipar szerencsére már számos megoldással előállt, bár fontos megemlíteni, hogy ezekben az esetekben sem elég a tűneti kezelés. A bőrt ugyanis kozmetikussal megfelelő módon kezeltetni kell, majd a bőrtípusunknak megfelelő termékekkel rendszeresen ápolni.

Nagyon fontos, hogy az arcbőrünk típusához megfelelő terméket válasszunk, majd pedig megfelelően használjuk.

Ebben az életszakaszban sokan kezdenek kísérletezni szüleik, barátnőik sminktermékeivel, azonban a tükör előtt hagyott, és nem kifejezetten nekik szánt darabokkal sokszor többet ártanak, mint használnak.

Ezek a kudarcok nem ritkán allergiás reakcióval bővülnek ki, így a félresikerült sminkelések nem csak esztétikai, de egészségügyi problémát is okozhatnak. Persze nem kell elkeseredni hiszen vannak kifejezetten a mi korosztályunknak szánt termékek! Én most a Miss Sporty felajánlásának köszönhetően egy könnyen és gyorsan felvihető, kifejezetten tizenéveseknek és problémás bőrre kifejlesztett termékcsaládot teszteltem .

Fontos, hogy mindig tartsuk észben: a pattanások nyomkodásával és elkaparásával hegeket okozhatunk a bőrön, ami aztán a nap hatására pigmentálódik és örök emlékként marad meg az arcunkon.

Ha sminkeléshez kezdünk első lépésként mindig mossuk meg jól arcunkat arctisztítóval vagy bő szappanos vízzel, majd töröljük szárazra. Nagyon fontos, hogy mielőtt belekezdünk a szépítkezésbe vigyünk fel arcbőrünkre egy hidratáló krémet, majd amint ezzel megvagyunk jöhet a korrektor és az alapozó. A korrektor azért van, hogy bőrhibákat tüntessen el. Használhatod tehát a szem alatti karikák eltüntetésére, és ha megfelelő textúrájú darabot veszel simán eltünteti a pattanásokat, a piros foltokat, a szeplőket, és még az esetlegesen kilátszó ereket is.

Nekem a Miss Sporty So Clear korrektora jól bevált, a használata egyszerű volt, és a teszt során nagyon szépen elfedte a bőrhibákat az arcomon.

Ezután bevetettem a So Clear alapozót, amely kifejezetten szép fedést biztosított. Sok alapozóval szemben ettől végre nem pattogott ki a bőröm, annak ellenére sem, hogy az enyém meglehetősen problémás. A So Clear termékcsalád ugyanis olaj-, és illatmentes, illetve antibakteriális termék, így miközben harcol a mitesszerekkel, kiegyenlíti a bőr tónusát, elrejti a hiányosságokat és láthatóan minimalizálja a pórusok megjelenését is az arcunkon.

Ezután a a So Clear Anti-spot púdert vittem fel , bőrünk színével megegyező púderjét is felvittem az arcomra. Ebben sem csalódtam: nagyon szépen mattította a bőrt, és természetes hatást kölcsönzött a sminkemnek. Érzékelhetően minimalizálta a pórusok, a foltok és egyéb bőrhiányosságaim megjelenését, és még a téli bőrpírt is elrejtette.

Befejezésképpen próbáltam ki a Miss Sporty So Matte Instant Matte Finish Powder-t, melyet a különösen problémás területekre tettem fel, ahol kifényesedésre hajlamos a bőröm. Már kis mennyiségben is hatásos volt, és egészen a nap végéig tartotta magát az arcomon. Nagy örömömre egy rúzst is felfedeztem a nekem szánt Miss Sporty csomagban és mivel már amúgy is belejöttem a dologba úgy döntöttem feldobok egy kicsit ebből is az ajkamra. A Miss Sporty Rose Gold 105-ösének gyönyörű színe van, tartósan fed, ráadásul tökéletesen illik a mindennapokra, de akár még egy buliba is…

A cikk létrejöttét a Miss Sporty támogatta

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved