Népszerű a saját bankszámla a középiskolások között


kidsnews (127éves) - 2 éve

A K&H tájékoztatása szerint a bankkártyák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fiatalok körében olyannyira, hogy jelenleg minden harmadik számlát nyitó ügyfél a 29. életévét még nem betöltött korosztályból kerül ki.

A bank adatai szerint az első lakossági bankszámlát nyitók száma a 15-19 év közöttiek körében a legmagasabb, azaz az adatokból az látszik, hogy középiskolás korban látják egyre többen fontosnak, hogy rendelkezzenek digitális banki megoldással.

A 29 éves kor alatt számlát nyitó ügyfelek 30 százaléka 14 és 18 év közötti, a teljes, újonnan számlát nyitó ügyfelekhez viszonyítva ez a szám 13 százalék, ami szintén magas arány. 

Mivel a 14 év felettiek esetében már bankkártya is tartozik a számlához, a szülők számára egyszerűbb az ebédpénzt, a büfére szánt összegeket bankszámlára utalni. A Készpénzkímélő Iskolák program keretében ráadásul több iskola váltott már át készpénzmentes büfére és az ebédet, a tankönyveket is egyre több helyen kihelyezett terminál segítségével lehet befizetni az iskolákban.

Persze minden pénzügyi előképzettség nélkül nehéz lenne az éppen 14 évesek kezébe bankkártyát adni, éppen ezért a szakemberek azt ajánlják a gyerekeknek, hogy vegyenek részt a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn, ahol játékos, izgalmas formában minden fontos információt megkaphatnak a pénzügyi világról.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

LWp Kommunikáció

2017 Kidsnews | All rights reserved