A briteknél egy nap alatt 405 ezren jelentkeztek önkéntes segítőnek


kidsnews (127éves) - 11 hónapja

Rengeteg önkéntes segítő csatlakozott Nagy-Britanniában az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó küzdelemhez – derült ki Boris Johnson miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján.

Johnson a Downing Streetről most először nem személyesen hanem videokapcsolaton keresztül nyilatkozva mondta el: a kormány felhívását követő 24 órában 405 ezren jelentkeztek önkéntes munkára.

Matt Hancock egészségügyi miniszter előző nap jelentette be, hogy a kormány 250 ezer önkéntes segítőt toboroz, de már az első nap ennél 155 ezerrel többen jelentkeztek.

Feladataik közé tartozik bevásárlások intézése, gyógyszerek eljuttatása a kijelölt helyekre – mindenekelőtt a patikákból a betegekhez -, páciensek hazaszállítása a kórházakból megfelelő biztonsági intézkedések mellett, valamint igény esetén telefonos kapcsolattartás a 70 éven felüli, kiemelten védett emberekkel, akiknek a brit kormány előírása alapján 12 hétig nem szabad elhagyniuk otthonaikat.

képünk illusztráció

Angliában ez a rendelkezés – amely a múlt hét óta érvényes – 1,5 millió embert érint.

Eközben egy vizsgálat során Károly brit trónörökös szervezetében is kimutatták a Covid-19 megbetegedést okozó új koronavírust. A Clarence House közleménye szerint a 71 esztendős trónörökös tünetei enyhék, és egészségi állapota a fertőzéstől eltekintve jó.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.



Forrás:

MTI

kiemelt kép: pixabay.com

 

2017 Kidsnews | All rights reserved