A Follow The Flow-val indul a Budapest Park környezetvédelmi sorozata


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

Környezetvédelmi témájú videósorozatot indít ismert magyar zenészekkel a Budapest Park, amely április 23-án indítja kilencedik évadát. A Zenészek Ökoforradalmi Sorozata első, pilot részében a Follow The Flow tagjai láthatók.

A Youtube-on és Facebookon megjelenő széria hét epizódon keresztül jár körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig.

A beharangozó közlemény szerint a Budapest Park kezdetektől fogva fontosnak tartja a környezet tehermentesítését, kilenc éve lényegében áruszállítási forgalomból kivont hajózási konténerek újrahasznosításával nyerte el mai arculatát. Szelektíven kezelik a Parkban keletkező hulladékot, a tavalyi évtől a szívószálat csak kérésre adnak a vendégeknek, támogatják a közösségi közlekedést, a várhatóan teltházas koncerteken sűrűbbek lesznek a HÉV járatai, szívesen látják a kerékpárosokat. Figyelmet fordítanak továbbá a vízfelhasználás takarékosságára, inverteres technológiával működő klímaberendezéseket alkalmaznak, a színpad megvilágítását és a kivetítőket ledekkel oldják meg.

A sorozatban szerepel Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Beck Zoli (30Y), Puskás Peti (Biebers), Farkasházi Réka, Wolfie (Punnany Massif), Columbo (Irie Maffia, Brains) és Fluor (Wellhello) is, mindannyian saját tapasztalataikat osztják meg a nézőkkel, ehhez elismert klímaszakértők adtak útmutatást számukra.

A videók célja, hogy közelebb kerüljön hozzánk a klímatudatosság fogalma, illetve a mindennapokban is alkalmazható praktikákat tanulhassunk közösen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt kép: YouTube/Budapest Park

2017 Kidsnews | All rights reserved