Davis Kupa-selejtező: döntőben a magyarok


kidsnews (127éves) - 2 éve

Fucsovics Márton három szettben legyőzte Ruben Bemelmanst szombaton a debreceni Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtező zárómérkőzésén, így a magyarok 3-2-re megnyerték a párharcot, és bejutottak a novemberi, madridi döntőbe.

A Belgium elleni mérlegben 8-6-ra szépítő magyarok negyedszer tudtak fordítani a Davis Kupában 1-2-es állásról.

Korábban 1995-ben az ausztrálok, 2011-ben a fehéroroszok és 2015-ben a bosnyákok ellen sikerült a bravúr.

Davis-kupa: a két harvardi egyetemi hallgató által életre hívott megmérettetés az első nemzetközi jellegű férfi csapatverseny a teniszben, amelyben az országok csapatai egyéni és páros küzdelmeket is vívnak. A verseny szabályait 2019-ben megreformálták, így most már 12 csapat jut tovább a 24 indulóból, majd hozzájuk csatlakozik az előző szezon négy elődöntőse, valamint két szabadkártyás csapat is. A 18 csapatot hat darab hármas csoportja osztják, ahonnan nyolc jut tovább a negyeddöntőbe. Ezt követően kieséses rendszer dönti el az elődöntőbe, majd a döntőbe jutás kérdését. A versenysorozat győztese kapja a Davis-kupát.

Fucsovics Márton három szettben győzött.

A magyar válogatott a világ legjobb együtteseivel küzdhet majd meg a 18 csapatos madridi döntőben – ahol minden résztvevő csapat 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut -, míg a vesztes Belgium osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben. A Davis Kupa második fináléjára november 23. és 29. között kerül sor a Caja Magica komplexumban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, wikipedia.org

képek: Czeglédi Zsolt

2017 Kidsnews | All rights reserved