Elkészült a módszertan – Így tanulhatsz hétfőtől


kidsnews (127éves) - 2 éve

Mint ahogy azt Orbán Viktor elmondta, a kormány döntése alapján a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert. Az iskolákba a diákoknak nem kell bejárni, így a tananyag online kerül majd átadásra, váratlan szituáció elé állítva a tantestületeket.

Azért, hogy mindez sikeres legyen az Oktatási Hivatal megfogalmazta ajánlását a pedagógusok számára.

A szervezet honlapjára is felkerült dokumentum alapján a tantestületek minden bizonnyal a hét elején fogják összeállítani a következő hetek tantárgyi tematikáját, megjelölve a feldolgozandó tananyagokat, az adott tantárgy tankönyvi fejezeteit, illetve a megoldandó feladatokat. Mindezeket persze a szülők számára is elérhetővé teszik majd elektronikusan, de akár papíron is. Ha valakinek nincs meg valamelyik tankönyve akkor az iskolai könyvtárból kell neki újat adni, de ezek jelentős része PDF változatban elérhető a www.tankonyvkatalogus.hu weboldalon.

A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulóknak kerülni kell a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt hangsúlyozza, hogy ez nem rendkívüli szünet, hanem az oktatás módjának megváltoztatása.

Az online tanuláshoz az Oktatási Hivatal a következő felületeket ajánlja:

képünk illusztráció

Azt is rögzítették, hogy a felsorolás nem kizárólagos, így a későbbiekben további lehetőségekkel is bővíteni fogják. Az oda vissza kommunikáció miatt nagy hangsúly kerül majd a frissülő KRÉTA rendszerre, mivel a jövőben nem csak a házi feladatok jelennek majd meg benne.

Videók és weblapok linkjei, tanórai jegyzetek, kitöltendő tesztek is érkezhetnek rajta.

Ezen kívül az e-Ügyintézés Kérdőívek funkciója is igénybe vehető majd. Ebben a rendszerben az üzenetküldési funkció közvetlen kommunikációs csatornát biztosít a pedagógusoknak és az általuk tanított tanulóknak, így lehetőség van fájlok feltölthetőségével házi feladatok beküldésére vagy tananyagok megosztására is. Ha ezek esetleg valakinek nem nyerték el a tetszését ott lesz még a Up2University, és a pedagógusoknak és tanulóknak is ingyenesen telepíthető Microsoft Office 365 ProPlus. Utóbbival a Microsoft Teams is alkalmazható lesz a csoportmunkához, csevegéshez, vagy a video- és fájlmegosztáshoz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Oktatási Hivatal, koronavirus.gov.hu

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved