Gyerekaneten.hu – Internetes tiniszótár segíti a szüleinket


Tomi (14éves) - 2 éve

Elindult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szülőknek szóló, szótárszerkezetben felépülő információs oldala, a gyerekaneten.hu.

  • Hol van a távirányító?
  • IDK
  • ???

A szlengek és a rövidített kifejezések szinte már kihagyhatatlanok a mindennapjainkból, és bár ezeket leginkább üzengetéskor vesszük használatba, gyakran előfordul az is, hogy szóban mondjuk ki őket. Utóbbi azonban könnyen a szüleink agyára mehet, mivel sokszor egyáltalán nem értik, hogy mit is mondunk nekik. Erre a problémára talált megoldást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a gyermekaneten.hu nevű, szülők számára készített weblap létrehozásával.

Az online szótárként funkcionáló weboldalon szüleink megkereshetik az általunk használt ismeretlen szavak és rövidítések jelentését.

A gyermekaneten.hu felülete nyolcvan, nagyjából egy-egy oldalnyi terjedelmű szócikkel és a szótárában 250 kifejezéssel, rövidítéssel, szlenggel indult el. 

Persze kategóriákba sorolva is megtalálhatók benne a kifejezések és lehetőség van feliratkozni egy hírlevélre, amely folyamatosan informál majd a legújabb trendekről.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved