Hivatalos: bezárják a hazai iskolákat is!


kidsnews (127éves) - 2 éve

Orbán Viktor kormányfő 21:15-kor kezdődött beszédében jelentette be, hogy hétfőtől bezárják a hazai általános- és középiskolákat. A bejelentést megelőzte, hogy valamennyi parlamenti párt frakciója egybehangzóan az intézkedés szükségessége mellett foglalt állást a koronavírus terjedése miatti hétpárti megbeszélésen.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Március 16-ától digitális munkarend lép életbe, a diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket. Az igazgatónak be kell menni az iskolába és tanároknak folytatnia kell az oktatást digitális eszközökkel.

Olyan oktatási formák lesznek, amelyek a személyes jelenlétet nem igénylik- tette hozzá. Orbán Viktor kiemelte, hogy az érettségi vizsgákat meg kívánják tartani.

Az operatív törzs szerint Magyarországon a megbetegedések száma az egyik legalacsonyabb Európában, s önmagában ez talán nem indokolná az iskolák bezárását. Ugyanakkor azt is látják, hogy nagyon sokan nem érzik biztonságban a saját gyermekeiket, és ebben a helyzetben arra kell tekintettel lenni, hogy a védekezéshez úgy tudjanak hozzájárulni, hogy az Magyarország polgárai számára a lehető legmegnyugtatóbb legyen.

képünk illusztráció/pixabay.com

Korában elhangzott, hogy a diákok a rendkívüli szünettel nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, hiszen a tanévnek majdnem az egyharmada még hátra van. Az érettségi pedig az egyetlen kimeneti pont, tehát meg kell próbálni arról is gondoskodni, hogy a vizsgát le lehessen tenni. Abban ráadásul egyetértés van az orvosszakértők között, hogy ez az egészségügyi válsághelyzet nem néhány hétig, hanem sokkal inkább néhány hónapig fog tartani. Nincs garancia arra, hogy mikor tudják újra kinyitni az iskolákat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, Facebook/Magyarország Kormánya

kiemelt kép: Facebook/Magyarország Kormánya

2017 Kidsnews | All rights reserved