Ingyen adatcsomaggal reagáltak a koronavírusra a hazai szolgáltatók


Tomi (14éves) - 2 éve

A világ adatforgalma sosem látott méreteket öltött az elmúlt hónapokban a koronavírus miatt, hiszen mindenki igyekszik kerülni a tömeget, próbál otthonról dolgozni, vagy tanulni. Erre, valamint az hazai iskolabezárásokra reagálva a hazai távközlési szolgáltatók is ingyenes mobilnet-bónuszt ajándékoznak a lakossági (előfizetéses és feltöltőkártyás) illetve az üzleti (flottás) ügyfeleinek egyaránt.

Mai cikkünkben megmutatjuk, hogyan, és mennyit lehet aktiválni.

A Vodafone Magyarország háromszor 5 gigabájtot ad minden ügyfelének, és a tanév végéig az oktatásra használható alkalmazások/weboldalak sem fogyasztják az adatkeretünket. Ide tartozik a KRÉTA, a Nemzeti Köznevelési Portál (OkosPortál), a VideóTanár, az Oktatási Hivatal és a Mozaik honlapja is. A Vodafone ingyenes ajánlata keddtől aktiválható a My Vodafone applikációban.

képünk illusztráció

Bár a Telekomnál nem kapunk korlátlan adatot az edukációhoz használt webhelyekhez és appokhoz, 10 GB nettel orvosolják ezt a problémát, amelyet hétfő éjfélig minden ügyfelének aktivál a szolgáltató. Ha pedig ez a kemény 10 gigányi adat nem lenne elég nekünk, akkor további 5 gigabájthoz férhetünk hozzá a Telekom mobilalkalmazáson keresztül. Az EU-n belül fogyasztható mobilnetet április 30-ig használhatják fel az ügyfelek.

A toplista elejére raknám Magyarország propelleres szolgáltatóját, a Telenort, ugyanis az ő ügyfelei járnak a legjobban. A vállalat ugyanis 100 (nem, nem raktam hozzá véletlenül sem egy nullát) gigabájtnyi mobilnetet ajándékoz az előfizetéses, feltöltőkártyás és flottás fogyasztóinak. Az ingyenes adat hétfőtől a My Telenor alkalmazáson keresztül, illetve SMS-ben a 1744-es számra a „FREE100GB” kódszó elküldésével aktiválható, és a megrendeléstől számított 30 napig használható fel.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved