Irány a Magyar Nemzeti Múzeum! – Virtuális túra a szobádból


kidsnews (127éves) - 2 éve

Sokan nem gondolnak bele, hogy milyen munka folyik egy muzeális intézményben, így felmerülhet az a kérdés: mit adhat a múzeum egy olyan helyzetben, amikor az emberek többségének nincs lehetősége arra, hogy kiállítást látogasson? Milyen kész online tartalmakat tud egy múzeum kiajánlani? Hogyan tudják ezek segíteni a pedagógusokat?

Ezekre a kérdésekre válaszol a Magyar Nemzeti Múzeum, így sorozatban mutatja be, hogy milyen már kész online tartalmaik vannak azok számára, akik nem tudják látogatni az intézményeket.

A Magyar Nemzeti Múzeum épülete ikonikus hely, történetével a magyar történelem is jobban megismerhető. Az épületet körülvevő Múzeumkert pedig történelmi események, találkozások, ifjúsági regények  helyszínéül is szolgált.

Múzeumaink nagy része egyébként rendelkezik izgalmas online tárlatokkal, virtuális gyűjteménnyel, letölthető tananyaggal, online segédlettel, saját videó- és hanganyaggal, bloggal, vagy más tudományos fórummal.

Otthon a szobából is bejárhatók tehát Magyarország első országos múzeumának állandó kiállításai! Tehetsz benne egy sétát, vagy megnézheted az egyes kiállítások főbb tárgyait és elolvashatod azok leírásait. Ezekhez egyébként különböző módon hozzá lehet kötni a tantervei feladatokat is.

kép: Wikimedia Commons

A múzeum honlapján található virtuális kiállítás és tárgyleírások mellett azonban több helyen online kiállítások illetve gyűjtemény darabjait (museumapmonguzmnm régészet) találhatjuk meg. A Betűk című kiállítás egy alternatív látogató útvonal amely azt boncolgatja, hogy mi a láthatóvá tett kulturális emlékezet, az írás szerepe a Kárpát-medencében az őskortól napjainkig? Hányféle írásbeliség nyomait őrizzük a Múzeumban? Ahogy több múzeum, úgy a Magyar Nemzeti Múzeum is rendelkezik saját Youtube csatornával, ahol hozzáférhetők beszélgetések, előadások, vagy épp kiállításokhoz készült tartalmak.  

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved