Keszthelyi Vivien profin választja szét a munkáját és a magánéletét


Gajdos Marcell (17éves) - 2 éve

Az autóversenyző lét lemondásokkal jár. Kezdetben le kell mondani a családról, a szórakozásról, a szabadidőről. Az előre megírt napirendek, a gondosan kiszámított kalóriák, és az órák az edzőteremben egy célt szolgálnak: a lehető legjobb teljesítményt nyújtani a versenypályán.

Ezek az elfoglaltságok Keszthelyi Vivien idejének túlnyomó részét kiteszik, a fennmaradóban pedig igyekszik a szeretteivel lenni.

“Leírhatatlanul sok olyan elfoglaltsággal jár, amit csak azok tapasztalnak meg, akik ezt az utat választották.

Az erőnlét rendkívül fontos, egy edzés sem maradhat ki. A maradék szabadidőmet Daviddel vagy a családommal töltöm, és ha jut rá időm, akkor elmegyek lovagolni.”

David, azaz David Schumacher, Michael Schumacher, a valaha volt legsikeresebb F1-es versenyző unokaöccse, jelenleg a Charuz F3-as pilótája és évek óta Vivien párja. Mivel mindketten versenyzők, komoly szervezést igényel a szabadidő összehangolása és az álmokért való küzdelem közötti arany középút megtalálása. Tavaly egy szokatlan esemény is bekövetkezett: ugyanabban a sorozatban versenyeztek, de akármennyire jó táptalaj lenne egy ilyen szituáció egy szerelmes regénynek, a pályán a barát és barátnő sem több egy ellenfélnél. 

“Profi versenyzők vagyunk, ezért külön tudjuk választani a magánéletet a versenyzéstől. A pályán külön-külön a saját csapatunkkal, mérnökeinkkel voltunk, a pályán kívül pedig értékes tapasztalatok megosztásával segítettük egymást. Amikor a versenyeken elrajtoltunk David is csak egy vetélytárs volt, mint bármelyik másik pilóta.”

Hat év menetelés után Viven elégedetten tekint az eredményeire és bizakodóan a jövőjére. Hiszi, hogy mindenkinek megvan a maga karrierje, minden élményt tapasztalatszerzésként fog fel. A végső cél lebeg a szeme előtt, de az eddigi eredményei hatására igyekszik egyre közelebb kerülni hozzá. 

“Profi versenyzők vagyunk, ezért külön tudjuk választani a magánéletet a versenyzéstől.”

“Hat éve versenyzek, és ezalatt az idő alatt sokat formálódott a személyiségem, sok csodálatos pillanatot éltem meg. A motorsportnak köszönhetően ismertem meg a páromat is. Nehéz lenne a versenyzés nélkül elképzelni az életemet, összességében pedig rendkívüli önfegyelmet tanított nekem.”

Az autósport folyamatosan változó világa miatt nehéz bármilyen konkrét célt kitűznie, hiszen a szponzorok hiánya, vagy akár a származás is beárnyékolhatja a tehetség tündöklését, ezzel gátat szabva az előrelépésnek. A folyamatos nehézségek ellenére a legkisebb eredményeknek és a nagy győzelmeknek egyaránt örül, legyen az egy sorozatba való bekerülés, egy futamgyőzelem vagy egy jó futam. Viviennek egyedüli magyarként nincs könnyű dolga, hiszen nincsenek igazán „öreg rókák” nemzetközi mezőnyben, akik öregbítenék az ország hírnevét, így jobbára magának kell mindenért megküzdenie, ő a sikere egyetlen kovácsa.

“Nagyon örülök egy-egy sorozatba való bekerülésnek is, hiszen már a túraautós és a formula autós kategóriák során is sikerült válogatókon egyedüli magyarként bejutni a legjobbak közé. Minden szezonom befejezése után fontos a következő, egyre nehezebb célt kijelölni, és arra koncentrálni. Remélem, hogy életem legnagyobb sikere még hátra van.”  

A folyamatos nehézségek ellenére a legkisebb eredményeknek és a nagy győzelmeknek egyaránt örül Vivien.

Úgy gondolja, hogy kellő akaraterővel és elhivatottsággal a fiatalok előtt nincs akadály az álmaik megvalósításában. Fontos azonban, hogy mindenki megtalálja a saját magához illő foglalkozást, hobbit, tevékenységet. 

“Akaraterő, kitartás, lemondás, tervezés, és még sorolhatnám, de ezeknek az ereje csak akkor jön ki igazán, ha megtalálod azt, amiben jó szeretnél lenni, és amivel szeretsz foglalkozni. Ha egyszer előtted lebeg a cél, mindent beleadsz, és szívesen teszel meg minden lépcsőfokot az egyre nehezebb úton, akkor a siker is jönni fog. Én azt tanácsolnám mindenkinek, hogy találja meg az álmát, és ne engedje el, ne adja fel egy pillanatra sem.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved