Leállt az olasz sportélet


Naan (17éves) - 2 éve

Egyre inkább terjed a világban a koronavírus, a cikk írásakor több, mint 5000 emberéletet követelt a járvány. Napról napra vezetnek be a kormányok intézkedéseket a COVID-19 megállítása érdekében, több-kevesebb sikerrel.

Kína már látszólag túl van a nehezén, de egyidőben egyéb gócpontok alakultak ki a világ több pontján, Európában eddig Olaszország járt a legrosszabbul.

A világjárvány a sporteseményekre is kihat, félbeszakított bajnokságokról, zárt kapus meccsekről szólnak a hírek. 

Az európai gócpontban, ahol már több, mint 1200 halottat számlálnak, április 3-ig az összes sporteseményt felfüggesztettek, így a Serie A sem folytatódhatott. Az Inter-Juventus rangadót még lejátszották nézők nélkül, de az olasz illetékesek nem szeretnék kockáztatni a szurkolók és a játékosok egészségét. Csütörtökön hivatalossá vált, hogy a BL-ben lejátszandó Juventus-Lyon párharc visszavágóját is el kellett halasztani. Ezzel egyidőben kimutatták az első olasz futballistánál a vírust, a 25 éves, 7-szeres olasz válogatott Daniele Rugani tesztje lett pozitív.

A Juve játékosa könnyen lehet, hogy megfertőzte csapattársait, ezért a Juventus összes játékosa és stábtagja otthoni karanténba vonult. A hírre reagálva az Inter közleményben tudatta a szurkolóival, hogy felfüggeszti az első csapat edzéseit. Ugyanaznap derült ki, hogy a Sampdoria szintén olasz nemzetiségű támadójánál, Manolo Gabbiadininél igazolódott be, hogy fertőzött. 

A vírus könnyen terjedhetne a Giro helyszínén / pixabay.com

A világjárvány kihatással van a Budapestről startoló Giro d’Italia 3 hetes kerékpárversenyre is, amely eredetileg májusban indult volna és minden évben milliókat vonz Olaszország utcáira.

Noha nem fedett térben rendezett eseményről van szó, mégis veszélyes a jelenlegi helyzetben a megtartása, mivel szurkolók tömegei jönnek megnézni a legjobb bringásokat, így a vírus könnyen terjedhet a Giro helyszínén. Külön megemlítendő, hogy a verseny nagy része Észak-Olaszországban fut, ahol jelenleges is milliók vannak karanténban. Mindezen dolgokat figyelembe véve a szervezők úgy döntöttek, hogy elhalasztják a versenyt, az új időpontot pedig még tavasszal bejelentik.

Sok magyar van Olaszországban elzárva a világjárvány miatt, köztük Vojvoda Dávid is, a magyar kosárlabda válogatott alapembere. A Pallacanestro Reggiana játékosa a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy nehezen éli meg szeretteinek távollétét, de tisztában van a hazautazás veszélyével. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved