Történelmi pillanat: ma este virtuális Forma-1 közvetítés az M4 Sporton


kidsnews (127éves) - 9 hónapja

“Ha most lennél gyermek elképzelhető, hogy a virtuális Formula 1-et választanád az igazi helyett?”

“Nem, nem hiszem”

Ezt még 2018-ban nyilatkozta nekünk egy interjúban Nico Hülkenberg, aki akkor a Renault F1 csapatában versenyzett. A világ azonban hatalmasat változott 2018-óta, és a koronavírus miatti intézkedések sokkal nagyobb terepet engedtek az e-sportnak, mint azt bárki is gondolta volna a közelmúltban. Az e-sport ugyanis jelenleg az egyetlen olyan versenyzési lehetőséget jelenti, amely karantén ideje alatt is biztonsággal űzhető. Az új környezethez az MTVA is alkalmazkodik.

Vasárnap este 9 órától Wéber Gábor és Ujvári Máté kommentálásával a szimulátoros Bahreini Nagydíj élő közvetítését tűzte műsorára az M4 Sport.

A Forma-1 meghívta a teljes 20 fős mezőnyt a virtuális nagydíjra, a késői bejelentés miatt azonban egyelőre nem végleges a nevezők listája. A 2020-as mezőnyből eddig a Williams újonca, Nicholas Latifi jelezte az indulását, miközben a Ferrari azt jelentette be, hogy az akadémiájukon nevelkedő Robert Svarcmant, valamint Dino Beganovict szerepelteti, a Red Bullt pedig Philip Eng és Chris Hoy képviseli majd. Rajtuk kívül az aktív mezőnyből idén kiszorult exrenault-s Nico Hülkenberg is vállalta a versenyt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt kép: YouTube/F1 Esports Pro Series 2019

2017 Kidsnews | All rights reserved