Március 31.- Az első Mercedes


kidsnews (127éves) - 11 hónapja

1901. március 31-én mutatta be a Gottlieb Daimler és Wilhelm Maybach alapította Daimler Motoren Gesellschaft az első Mercedest. Az autó akkor még nem egy önnálló márkát jelentett, csak azt a versenygépet nevezték el így, amelyet a Nice-La Turbie hegyi futamra készített az automobilokat gyártó műhely.

Az akkor rendkívül korszerű, 35 lóerős autó a megrendelő nagyvállalkozó és autóversenyző Emil Jellinek lánya után kapta a Mercedes nevet.

Az 5918 köbcentiméteres, négyhengeres motorral ellátott Mercedes igazi szenzációnak számított, és nem csak a technológiai megoldások, de a korszerű formavilága is lenyűgözte a közönséget.

1901-ben Nizzában verhetetlennek bizonyultak a legyártott versenyautók, így meghozták az ismertséget a DMG-nek. 1902-ben sorozatgyártásba kerültek, az ötletadó Jellinek pedig kizárólagos kereskedőként szállt be a cégbe. Nem csak az Osztrák-Magyar Monarchia területén, de a tengerentúlon is értékesítette a korszerű járműveket. Annyira hitt a fejlődésben és a cégben, hogy még a saját vezetéknevét is megváltoztatta Mercedesre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: Wikimedia Commons

2017 Kidsnews | All rights reserved