Működik! – Távoliasztal-hozzáféréssel segíthetsz be a nagyinak


Eboss Boss (13éves) - 10 hónapja

Mára már mindenki számára teljesen evidens kell legyen, hogy a koronavírus fenyegetése miatt nem mehetünk a nagyszüleink közelébe az elkövetkező időszakban még akkor sem, ha mi magunk tünetmentesek vagyunk. Persze az idősek ettől függetlenül ugyanúgy rászorulnak a segítségre jónéhány dologban, és bár ezek legtöbbjét online is meg lehetne oldani a sikerhez vezető út cseppet sem problémamentes. 

Időnként kínunkban röhögve osztjuk meg ezeket a tanulságos történeteket virtuális szerkesztőségi felületeinken egymással. A napokban például fél óra kellett, hogy ráébredjen egyik szerkesztőtársam arra a megváltoztathatatlan körülményre, hogy a nagyszülők laptopján csak a gyártó logója volt az a “webkamera” amit próbáltak távsegítséggel bekapcsolni.

Az ilyen esetek ráébresztettek mindent arra: itt lenne az ideje annak, hogy alaposabban körüljárva a témát, bemutassuk hogyan lehet megoldani a digitális technika segítségével a saját nagyszüleink napi problémáinak egy részét.

Erre valók például a távoliasztal-hozzáférések, amelyek biztonságosan és egyszerűen telepíthetőek a saját és a nagyszülők gépére is. A mi választásunk a TeamViewer platformra esett, leginkább a szép zöld „Töltse le ingyen személyes használatra”  gombja miatt.

A Teamviewer lehetővé teszi számítógépeinek és kiszolgálóinak akárhonnan történő, távoli, asztali elérését és kezelését 3G vagy annál jobb minőségű internetkapcsolaton keresztül.

Az alkalmazás linkjét elküldtük e-mailben egyikünk 70 év körüli nagyszüleinek, akikről köztudott, hogy bár van számítógépük leginkább a Netflixes sorozatok lejátszására, illetve kártyázásra használják annak erőforrásait. Ők a hivatkozásról különösebb probléma nélkül továbbjutottak a magyar nyelvű és a magányszemélyeknek INGYENES távoli asztal alkalmazáshoz. A rendszer beüzemelése sem volt különösebben nehéz, az unoka telefonos támogatása simán elegendőnek bizonyult.

Ettől a pillanattól fogva, ha gondjuk van, csak a távoli asztal elérést kell elindítaniuk, amelyhez csatlakozva lehetőség van a képernyő tükrözésével, személyes találkozás nélkül is segíteni befizetni a számlát, regisztrálni webhelyekre, átvenni a hivatali küldeményeket, banki ügyeket intézni, élelmiszert rendelni vagy egyszerűen csak a felmerülő számítógépes anomáliákat elhárítani.

Következő cikkünkben szerkesztőtársam virtuális sétára viszi nagymamáját egy múzeumba úgy, hogy valójában mindketten a saját otthonukban üldögélnek majd egymástól több száz kilométerre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.
Forrás:

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved