Orbán Viktor fontos gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be


kidsnews (127éves) - 2 éve

Orbán Viktor a kormány szerdai ülése, és az európai vezetőkkel történt egyeztetését követően jelentette be, hogy a magánszemélyek és vállalkozások hitelei vonatkozásában az év végéig felfüggesztik a tőke és kamatfizetési kötelezettséget, a leginkább veszélyeztetett ágazatokban pedig elengedik vagy csökkentik a járulékfizetési kötelezettséget.

A világjárvány nem csak emberek egészségét veszélyezteti, de a munkát is a munkahelyeket is veszélybe sodorja

-mondta el Orbán Viktor.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint a világon majdnem 200 ezren kapták el bizonyítottan a fertőzést, és közel 8 ezer ember hunyt el a következményei miatt. Több európai országban már kijárási tilalmat is bevezettek, hogy csökkentsék a járvány terjedését.

A miniszterelnök elmondta: néhány szektor Magyarországon most súlyos gondokkal küzd, így a turizmus, a vendéglátás, szórakoztatóipar, sport- és kulturális szolgáltatások és a taxisok is.

Szinte üres az Alkotás út 2020. március 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A kormány döntése értelmében náluk június 30-ig elengedik a munkáltatók járulékfizető kötelezettségét, miközben a dolgozók terheit is jelentősen csökkentik. A veszélyeztetett ágazatokat érintő kedvezmények mellett a kormány mindenkinél maximálja az ezt követően felvett hitelek kamatait és rugalmasabbá teszik a munkaszerződések feltételeit is, hogy a munkavállaló és a munkáltató ha kell meg tudjon egymással egyezni.

A döntés jól láthatóan rendkívül nehezen született meg, hiszen a miniszterelnök többször megszakította a szerdai kormányülést, mivel folyamatosan egyeztetést folytatott európai kollégáival, így a bolgár, a román kormányfővel, valamint az osztrák kancellárral is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, Facebook/Orbán Viktor

 

2017 Kidsnews | All rights reserved