Túlélőmódra váltottak a sportegyesületek világszerte


Naan (17éves) - 2 éve

Az elmúlt időszak hírei minden téren a koronavírusról szólnak. A világjárvány terjedése beleszól a politikába, a kultúrába, az oktatásba és természetesen a sportba is. Egy másik cikkben összeszedtem az európai gócpontot, Olaszországot érintő sporttal kapcsolatos korlátozásokat, intézkedéseket, ebben pedig a világ sportéletének jelenlegi helyzetéről olvashattok.

Magyarországon szerda délután rendelték el a veszélyhelyzetet, melynek keretén belül megtiltották a 100 főnél több embert érintő beltéri, és az 500-nál többet érintő kültéri rendezvényeket, így az OTP Bank Ligában, valamint az alsóbb osztályokban is zárt kapus meccseket rendeznek a rendelet visszavonásáig. A Bulgária-Magyarország EB selejtező mérkőzést pedig el kellett halasztani a bolgár kormány rendeletének alapján, valamint több felkészülési meccs, mint például a Németország-Olaszország és a Hollandia-Spanyolország is elmarad. Egy darabig egyáltalán nem rendeznek összecsapásokat a magyar röplabda-, kosárlabda-, kézilabda- és vízilabda bajnokságokban.

Több magyar klub, mint például az Újpest és az MTK, közleményben tudatta, hogy felfüggesztik a csoportos edzéseket a stábtagok és a játékosok egészsége érdekében.

Pénteken bejelentették, hogy májusban nem indul Magyarországról a Giro d’Italia, az egyik legnevesebb háromhetes kerékpárverseny, mivel a szervezők szerint ennek megrendezése veszélyeztetné a szurkolók és a sportolók egészségét. A verseny új időpontját legkésőbb április 3-án bejelentik.  Emellett az egyik legnagyobb hazai futóverseny, a Vivicitta is az elhalasztás sorsára jutott. Külföldön is áll a bál, a csütörtöki nap egyik legjelentősebb híre az volt, hogy pozitív lett a tesztje a Real Madrid egyik kosarasának, így mind a kosárlabdázók, mind a focisták karanténba kerültek, mivel több edzőközponton osztoznak, ezért a megfertőződés veszélye nagy.

képünk illusztráció

A spanyol labdarúgó bajnokságot is felfüggesztették egy időre, valamint a Premier League is bezárja kapuit. Angliában a Chelsea fiatal játékosánál, Callum Hudson-Odoinál, illetve az Arsenal vezetőedzőjénél, Mikel Artetánál derült ki, hogy fertőzött. A német másodosztályban szereplő Hannover összes játékosa karanténba került, miután két társuknál, Timo Hübersnél és Jannes Horntnál mutatták ki a vírust. Leáll az Európa Liga, és a Bajnokok Ligája is, emellett a német, a francia, a holland, a portugál és a román focibajnokság is szünetel. Csúsznak a budapesti Fed-kupa, a vízilabda BL és az európai kézilabdakupák meccsei is, és az NBA-ben sem rendeznek találkozókat.

Az év két legnagyobb sporteseményének sorsa még eldöntetlen. A Japánban rendezendő nyári olimpia szervezői egyelőre bizakodóak, bár meglepően nagy javulásnak kéne történnie ahhoz, hogy a terv szerint meg lehessen tartani az ötkarikás játékokat. A labdarúgó Európa Bajnokságról sincsenek még pontos hírek, de a francia L’Équipe sportnapilap úgy tudja, hogy az UEFA vezetősége már döntött az ügyben és jövő nyárra halasztanák a kontinensviadalt, már csak a tagállamok beleegyezése kell. Az illetékesek kedden üléseznek. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved