Újra lesz Morcheeba-koncert Magyarországon


kidsnews (127éves) - 2 éve

Újra lesz Morcheeba-koncert Magyarországon. A trip-hop/downtempo színtér egyik legfontosabb zenekara június 29-én a Budapest Parkban játszik, negyedszázados fennállása jegyében – közölték a szervezők csütörtökön.

A csapatot Skye Edwards énekesnő és a Godfrey fivérek, Paul és Ross 1995-ben alapították.

A Morcheeba második stúdióalbumával, az 1998-ban kiadott Big Calm című anyaggal robbant be a nemzetközi popzene sztárjai közé, és évekig a legfontosabb formációk közé tartozott.

Olyan slágerek fűződtek a Morcheebához, mint Rome Wasn’t Built In a Day, a The Sea vagy az Otherwise. Aztán Skye és a Godfrey fivérek útjai 2003-ban elváltak, utána énekelt a Morcheebában Daisy Martey és Jody Sternberg is, de a sikerek elmaradtak.

A 2008-ban megjelent Dive Deep című albumot öten énekelték fel, Skye közben szólóban próbálkozott, ő adta elő Csupó Gábor rendező 2009-es fantasy filmje, a Holdhercegnő végefőcímdalát is. Skye és a Godfrey-k kibékülése 2010 elején következett be, ennek eredménye két közös album, a Blood Like Lemonade és a Head Up High lett.

Ezt követően Paul elhagyta a formációt, a 2018-ban megjelent legutóbbi, kilencedik stúdiólemez, a Blaze Away már nélküle készült. A csapat jogi viták miatt egy ideig Skye and Ross néven lépett fel, a projekt keretén belül 2016-ban egy cím nélküli lemezt jelentettek meg.

A Morcheeba eddigi lemezeiből világszerte több mint ötmillió példány fogyott. Első magyarországi koncertjük 1998-ban volt a Sziget fesztiválon (ide még háromszor visszatértek), legutóbb tavaly jártak nálunk, kétszer is: a fővárosi Dürer Kertben, valamint a balatonboglári Balaton Pikniken is felléptek. Június 29-én a Budapest Parkban egész estés, a teljes diszkográfiát felölelő koncertet adnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt kép: wikimedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved