Világszerte zárnak be az iskolák, nálunk is ezt javasolják a pedagógusok


kidsnews (127éves) - 2 éve

Albánia, Ausztria, Azerbajdzsán, Bahrein, Kína, Csehország, Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, Grúzia, Görögország, Irán, Irak, Olaszország, Japán, Kuvait, Libanon, Mongólia, Észak-Macedónia, Paraguay, Szlovákia, Katar, Dél-Korea, Románia, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Írország, Norvégia, és több spanyolországi tartomány is bezárta vagy bezárja az alap és középfokú oktatási intézményeit.

Ezekben az országokban legkésőbb hétfőtől nem kell iskolába járni a diákoknak, így a rendkívüli szünetek közel 400 millió diákot érintenek világszerte.

Itthon a Pedagógus-szakszervezetek véleménye szerint szintén be kellene zárni a nevelési-oktatási intézményeket.

A Pedagógusok Szakszervezetének álláspontja szerint ez azért fontos, mert bár a fiatalok megbetegedési rátája alacsony, mégis nagy veszélyt jelentenek vírushordozóként. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a pedagógusok és oktatásban dolgozók átlagos életkora magas, 48-50 év, az ő védelmük érdekében is szükséges ezt a lépést megtenni.

A felsőoktatási távoktatás feltételeinek megteremtését célzó intézkedési tervet dolgozott ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium a koronavírus-járvány miatt. A szaktárca kiemelte: így is biztosított a félév teljesítése, és ez az oktatási forma március 23-tól visszavonásig érvényes. 

Mikrobiológiai gyakorlatot rögzítenek hallgatóinak a Nyíregyházi Egyetemen 2020. március 12-én. Kép: MTI/Balázs Attila

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szintén az általános és középiskolai rendkívüli tanítási szünet bevezetése mellett érvelt. Azt írták: csak akkor kell elrendelni a tanítási napok pótlását, ha a szünet miatt az előírt követelmények átadását, elsajátítását nem lehet megoldani. Amennyiben az iskola távoktatást szervez, a tantervi követelmények elsajátítása megoldható. Mint mondják: azt is fontos tudni, hogy a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletet lehet módosítani, és szükség esetén a tanítási év rövidíthető.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, index.hu, murciatoday.com

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved