A sportvezetés több helyen is berekesztette az idei bajnokságokat


Naan (16éves) - 8 hónapja

Az új típusú koronavírus járvány miatt már lassan egy hónapja szünetel a világ szinte összes sportbajnoksága. A legtöbb sportszövetség reméli, hogy a közeljövőben, legkésőbb nyáron legalább zárt kapuk mögött le lehet bonyolítani a hátralévő mérkőzéseket, de vannak olyan sportvezetők, akik másképp gondolkodnak.

Legelőször a belga első osztályú labdarúgó bajnokság, a Jupiler League küzdelmeit fejezték be, mivel az elnökség nem látott lehetőséget arra, hogy megfelelő módon befejezzék az idei szezont.

Ennek megfelelően a 29. forduló utáni állást véglegesnek nyilvánították, amely az FC Bruges győzelmét hozta, a Bölöni László irányította Royal Antwerp pedig az Európa Liga indulást érő 4. helyen végzett. A másik magyar vonatkozású csapat, a Cercle Bruges Bernd Storckkal és Eppel Mártonnal a 14. helyen zárt. Az illetékesek döntése szerint az idei évben nincs kieső, így az utolsó helyen végzett Waasland-Beveren is az első osztályban folytathatja jövőre.

Csütörtökön a Magyar Kézilabda-szövetség jelentette be, hogy befejezettnek nyilvánítja az összes hazai bajnokságot és kupasorozatot.

Csakúgy, mint a belga labdarúgó bajnokságban, itthon is az a döntés született a kéziseknél, hogy idén már nem hirdetnek kiesőket és feljutókat. A nemzetközi porondon a tavalyi résztvevők vehetnek részt, amely jelenleg a férfiaknál a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém csapata, míg a nőknél a címvédő Győri Audi ETO. A többi csapat mindössze a szabadkártyákban reménykedhet. A döntéssel kapcsolatban több sportoló is nemtetszését fejezte ki, így például a Siófok két játékosa, Nerea Pena és Szikora Melinda is A spanyol játékos a döntés igazságosságát kérdőjelezte meg, míg a csapat kapusa az idei szezonba fektetett munka hiábavalóságát sajnálja.

Több jégkorongbajnokságot is befejeztek ugyanezen ok miatt szerte a világon. Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Norvégiában és Szlovákiában sem játszák le a maradék meccseket. Mindemellett számos idei sporteseményt is töröltek, többek között a wimbledoni tenisztornát és számos Forma 1-es futamot, míg a Labdarúgó EB-t és az Olimpiát jövőre halasztották. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved