Április 1.- Az Apple születésnapja


Kermit (17éves) - 6 hónapja

1976-ban ezen a napon alapította meg Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne az Apple Computer nevű elektronikai vállalatot.

A cég beindításához szükséges anyagiakat az otthoni ingóságok egy részének eladásából fedezte az akkor még egy garázsban dolgozó csapat.

Wayne ki tudja miért 11 nap múlva kilépett a cégből, 800 dollárért adva el tulajdonrészét. Ez a döntés, így visszatekintve nagy eséllyel pályázna az évszázad baklövése képzeletbeli díjára, mivel az Apple Inc. tavaly 1 billió 208 milliárd dollárt ért.

A számítástechnika történetében mérföldkő volt az otthon összeszerelhető Apple I, de a sikert a továbbfejlesztett Apple II hozta el a cégnek.

Azzal kapcsolatban, hogy az akkor még csak számítógépeket gyártó cég neve miért lett Apple, több teória is napvilágot látott az évtizedek során. Az egyik ilyen szerint Newton almája adta az ihletet, de ezt Steve Jobs mindig tagadta és azt mondta: a névválasztás leginkább az időhiánynak, és a számára előírt gyümölcsdiétának köszönhető. Akkor ugyanis egyetlen egy elvárásuk volt: olyan név kellett, amivel előre kerülnek a szaknévsorban, és ugye az “a” betű az eléggé elől van.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

Forrás:

wikipedia.org

képek: Wikimedia Commons

2017 Kidsnews | All rights reserved