Április 2.- Autizmus Világnapja 2020: kék színnel világítják ki az épületeket


kidsnews (127éves) - 8 hónapja

Ma van az Autizmus Világnapja, így kék színnel világítják ki az épületeket országszerte. A 2020-as jeles nap alkalmazkodik a rendkívüli körülményekhez, így most kizárólag otthonról csatlakozhatunk az eseményhez.

Ha kedvet kaptál, és van otthon valamilyen kék színű ruhadarab amiben lelefotóznád magát, akkor a képet az #éniskékvagyok megjelöléssel feltöltheted a közösségi média felületek bármelyikére – közölte az Együtt az Autistákért Alapítvány.

Ma este kékbe borul Budapesten a Szabadság-szobor mellett a Művészetek Palotája, a Puskás Aréna, a Groupama Aréna, a Duna Aréna, a Telekom-székház, valamint a Clark Hotel is.

A kezdeményezéshez több város, köztük Győr, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém és Zalaegerszeg is csatlakozott. A koronavírus-járványra és a Maradj otthon! kampányra való tekintettel az épületek kivilágítását mindenki online követheti az Együtt az Autistákért Alapítvány Facebook- és Instagram-oldalán.

“Magyarországon és a világban is még mindig nagyon keveset tudunk az autizmusról és arról, hogy ezzel a spektrumzavarral élő emberek élete milyen nehézségekbe ütközik nap mint nap. Nem vagyunk egyformák és fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy úgy fogadjuk el egymást, ahogy vagyunk. Ehhez viszont meg kell ismernünk egymást. Így én is kék vagyok, remélem, hogy minél többen csatlakoznak hozzánk”

– mondta az Együtt az Autistákért Alapítvány nagykövete, Rúzsa Magdolna, aki csatlakozott a kampányhoz. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved