Az amerikai gyermekek könnyebben átvészelik a koronavírus-fertőzést


kidsnews (127éves) - 1 éve

Az új típusú koronavírus fertőzésének tünetei az amerikai gyermekek körében enyhébbek és ritkább a végzetes betegség  – állapította meg az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) hétfőn nyilvánosságra hozott jelentése.

A dokumentum szerint a gyermekek körében a vírusfertőzés tünete szintén a magas láz, a köhögés és a légszomj, de mindez jóval ritkábban és jóval enyhébb formában jelentkezik, mint a felnőtteknél. Ennek következtében pedig ritkábban kell kórházban ápolni őket, mint a felnőtteket.

A CDC nem fűzött magyarázatot a jelenséghez, csupán összegyűjtötte az adatokat. A vizsgálat során az amerikai laboratóriumok által február 12-étől április 2-áig regisztrált betegekről szóló információkat elemezte. A 149 760  beteg között 2572, azaz 1,7 százalék volt a kiskorú. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az ilyen statisztikákban csak az ismert eseteket lehet figyelembe venni, vagyis akik teljesen tünetmentesen vészelték át a fertőzést azok nem kerülhettek bele.

A Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ megfigyelési szerint többségük nem lett komoly beteg, de ha mégis súlyosabbá váltak a tünetek az leginkább az idősebb gyermekeket, a 15 és 17 év közötti tinédzsereket , ezen kívül pedig a nagyon kicsiket, vagyis a csecsemőket jellemezte. Az Egyesült Államokban ebben az időszakban három gyermek vesztette életét a koronavírus miatt. Ennek ellenére Larry Kociolek doktor, a chicagói Lurie Gyermekkórház fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvosa a dokumentum kapcsán úgy fogalmazott: ezek az első adatok meg kell nyugtassák a szülőket, hogy gyermekeik nagyobb biztonságban vannak, és ha el is kapják a kórt, könnyebben átvészelik a koronavírus-fertőzést.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, CNBC, NBCNEWS, CDC, Fox News

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved