Az EU egy új, 50 millió euró értékű projektet indít az oktatás fejlesztésére


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

A készség- és oktatásfejlesztési kísérleti garanciakeret egy új hitelfinanszírozási kezdeményezés, amely az oktatásba, a szakképzésbe és a készségfejlesztésbe történő beruházásokat hivatott ösztönözni.  A garanciakeret egy átfogó terv részeként arra kínál megoldást, hogy több ember jusson álláshoz, valamint hogy az európai gazdaság alkalmazkodni tudjon a gazdaság változó igényekhez.

Ez a kezdeményezés különösen időszerű a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben, amelybe az európai polgárok és a vállalkozások a koronavírus-világjárvány miatt kerültek. Az Európai Beruházási Alap Támogatást fog biztosítani a vállalkozások és a hallgatók számára a válság alatt és után.

 „A készség- és oktatásfejlesztési kísérleti garanciakeret 200 millió eurót képes mozgósítani az oktatás és a készségek fejlesztésére irányuló beruházások javára. Létrehozása fontos lépés az ellenállóbb és befogadóbb társadalmak és gazdaságok kialakítása felé, amíg az EU ki nem lábal a COVID19-világjárvány okozta válságból. Biztosíthatja a szükséges támogatást a tanulási lehetőségek és készségek fejlesztéséhez legkritikusabb ágazatokban, például az egészségügyben, az oktatásban, a rendvédelemben, valamint a digitális és a zöld gazdaságban. A finanszírozási lehetőségek megnyitásával a lehető legtöbb tanuló, vállalkozás és oktatási szervezet számára tesszük lehetővé az előnyök kiaknázását.” – nyilatkozta Margarítisz Szhinász, az európai életmód előmozdításáért felelős alelnök

Alain Godard, az Európai Beruházási Alap főigazgatója hozzátette:  „A készségekbe történő beruházás hozzájárul a növekedéshez, a versenyképességhez és a társadalmi konvergenciához. A ma elindított új készség- és oktatásfejlesztési kísérleti garanciakeret (K+O garanciakeret) új lehetőségeket kínál a hallgatóknak és a vállalkozásoknak arra, hogy megtalálják a növekedéshez szükséges támogatást, egyúttal pedig kezeli a digitális átállással és a szén-dioxid-mentes gazdaságra való átállással összefüggő kihívásokat.­­ Az oktatási és képzési lehetőségekhez való hozzáférés javításával olyan munkaerőt támogathatunk, amely jobban alkalmazkodik a változó környezethez, ami a jelenlegi válság idején még fontosabbá vált.”

Az 50 millió euró értékű kísérleti program a hallgatók, a tanulók, az alkalmazottaik továbbképzésébe beruházó vállalkozások, valamint az oktatást és képzést biztosító szervezetek finanszírozásához fog támogatást nyújtani.  Az érdeklődő közvetítő pénzügyi intézmények vagy oktatási és képzési szolgáltatók az EBA által közzétett nyílt pályázati felhívásra válaszolva pályázhatnak

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

2017 Kidsnews | All rights reserved