Brokkoli főzelék – avagy egy 20 perces íncsiklandó ebéd


D.Barbara (19éves) - 4 hónapja

Igen, igen tudom, hogy menő utálni a brokkolit, mert a suliban mindenki csak fújjog, ha meghallja. Ám éppen itt az ideje, hogy a fenntartásaidat félretedd és megkóstold!

Egy kb. 20 perc alatt elkészíthető nagyon finom brokkoli főzelék receptjét hoztam el nektek, amely amellett, hogy könnyen összedobható rendkívül egészséges és pár száz forintból kihozható.

Elkészítéséhez csupán egy kis brokkolira, hagymára, fokhagymára, olajra, szerecsendióra, sóra, borsra, tejszínre és egy kevés lisztre vagy kukoricakeményítőre lesz szükséged. Azonban, ha szeretnéd, akkor egy kis baconnal is feldobhatod!

Első lépésként kockázz fel 1 fej kisebb hagymát és 4 gerezd fokhagymát, s pirítsad meg egy kis olajon. Közben szedd rózsáira az 500 gramm brokkolit, dobd be a megpirult hagymához, és öntsd fel 400 ml vízzel. Sóval, borssal és szerecsendióval tudod fűszerezni szájízednek megfelelően.

Fedd le egy fedővel a fazekat, és várd meg míg a víz kb. háromnegyede lefő a brokkoliról. Addig kell párolni a brokkolit, amíg megpuhul, ha esetleg időközben túl sok víz párologna el, bátran önts még hozzá. Közben egy serpenyőben piríthatsz 3-4 szelet bacont, ha fel szeretnéd vele dobni a főzelékedet.

150 ml főzőtejszínt keverj csomómentesre egy púpos evőkanálnyi liszttel vagy kukoricakeményítővel, majd öntsd hozzá a már puha brokkolihoz. Kb. 5 percig forrald, majd vedd le a tűzről és botmixerrel zúzd össze.

Amennyiben szükséges utólag még sózhatod, borsozhatod. Ha pirítottál hozzá bacont, tedd a főzelékbe tálaláskor. Egy adag kb. 2 tányérnak felel meg.

Jó étvágyat!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.



2017 Kidsnews | All rights reserved