Csak írásbeli érettségit javasol az oktatási akciócsoport


kidsnews (127éves) - 8 hónapja

Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy akciócsoportja azt javasolja a kormánynak: a járványügyi helyzetre tekintettel, a speciális esetek kivételével idén ne tartsák meg a szóbeli és gyakorlati érettségit. Ez azt jelenti, hogy csak azok a tanulók mehetnének szóbelire, akik sajátos nevelési igényük miatt nem tudnának írásban számot adni a tudásukról.

Az írásbeli vizsga objektívebb, biztonságosabb és felére csökkenti a vizsgaesemények számát

-mondta el Maruzsa Zoltán.

A virtuális sajtótájékoztatón kiderült, hogy az oktatási akciócsoport megvizsgálta az európai országok intézkedéseit is mielőtt javaslatot tettek. Alapvetően kétféle gyakorlat terjedt el a tagállamokban: vagy az év végi jegyeknek megfelelően adják ki az érettségi bizonyítványokat, azaz nem szerveznek érettségit, vagy pedig technikailag egyszerűsítik a vizsgákat.

Magyarországon az utobbira esett a választás, így idén akik szeretnének érettségizni, azoknak a lehető legkevesebb személyes kontaktusal járó módon kell megszervezni a vizsgákat.

Mindemellett senkinek sem kötelező idén érettségizni, azok közül akik nem akarnak továbbtanulni. Ők majd a következő tanévben vizsgázhatnak.

-jelentette ki az oktatásért felelős államtitkár.

A javaslat szerint -amelyről a kormány még nem hozott döntést- az érettségi időszak május 4-én kezdődne.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt képünk illusztráció/pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved