Fedezd fel Amerikát otthonról! – Itt vannak a legjobb virtuális túrák


kidsnews (127éves) - 1 éve

Ha mindig is egy alacsony költségvetésű, nagy amerikai körutazásról álmodoztál most itt a lehetőség, hiszen még otthonról sem kell kimozdulni ahhoz, hogy virtuális sétát tegyél az USA legjelentősebb múzeumaiban vagy nemzeti parkjaiban.

A repülőjáratok leállnak, országok zárják a határaikat, nincsenek rendezvények, nem nyitnak ki a múzeumok. A koronavírus terjedésének visszafogása érdekében a világon szinte mindenki az otthonában vészeli át ezt az időszakot. Az internet azonban segít abban, hogy izgalmasan töltsük ki a megüresedett perceinket.

A Discover America Hungary hét kategóriában gyűjtötte össze azokat az USA-hoz köthető izgalmas virtuális programokat, amelyeket jelenleg teljesen ingyenesen érhet el bárki a világon. 

Múzeumok

A Google Arts and Culture világszerte több mint 2500 múzeummal és galériával társult, hogy virtuális túrákat kínálhassanak róluk. Köztük van a New York-i Modern Művészeti Múzeum, amely több mint 200 770 tárgyon keresztül mutatja be 5000 év történelmét. A Google segítségével körbejárható a USS Intrepid repülőgép-hordozó is, amelynek a fedélzetén sokat tanulhatunk az amerikai hadtörténelemről.

Az Ovális Iroda kulisszatitkaival is megismerkedhetünk egy másik Google virtuális túrán, amellyel a Fehér Házat járhatjuk be. Washington D. C.-ben a Smithsonian Intézet, a világ legnagyobb múzeumkomplexuma is számos virtuális sétát kínál. A gyerekek és felnőttek számára is izgalmas Nemzeti Természettudományi Múzeum például a saját weboldalán alakított ki erre egy remekül működő felületet. A New York-i Modern Művészeti Múzeum szintén a saját weboldalán tette elérhetővé több mint 85 000 darabból álló gyűjteményét a kortárs művészet, a modern művészet és a kubizmus kategóriákban.

Városnéző séták

New York-ban egy profi idegenvezető által készített virtuális sétát tehetünk a Central Park-ban, vagy egy kattintással arrébb az USA legrégebbi történelmi emlékeit fedezhetjük fel 360°-os panoráma túrán Philadelphiában. A YouTube-on is számos városnéző sétát találunk, amelyeken például Las Vegast, Chicagót vagy San Franciscót járhatjuk körbe.

Nemzeti Parkok

Azoknak sem kell csalódniuk, akik inkább a természet szépségeire vágynak a négy fal között. A Google Arts and Culture az Amerikai Nemzeti Park Szolgálattal együttműködve, vadőrök narrációjával mutatja be az ország legnépszerűbb nemzeti parkjait.

Mások mellett olyan gyönyörű tájakra kalauzolnak bennünket mint a Yellowstone, a Yosemite, a Bryce Canyon, az alaszkai fagyos tájak vagy épp a Hawaii Vulkánok Nemzeti Park. 

Lélegzetelállító 360°-os fotókkal kínál túralehetőséget még weboldalán az oklahomai természetvédelmi szervezet (Nature Conservancy of Oklahoma’s) is, megismertetve az érdeklődőket a leggyönyörűbb helyi tájakkal és az élővilággal.

Állatkertek

Szerencsére az állatkertek és akváriumok sem hagynak cserbe bennünket. Számos hely kínál élő webkamerás közvetítéseket, így otthonról is megnézhetjük, mivel töltik az időt az oroszlánok és a pingvinek. Erre leginkább a San Diego-i állatkertet és az atlantai ’Georgia Aquarium’-ot ajánlják. A chicagói ’The Shedd Aquarium’ folyamatosan videókkal és fotókkal örvendezteti meg az érdeklődőket a Facebook-oldalán. Cincinnati állatkertje szintén a Facebookon kínál minden nap élő szafarikat, amelyek során bejárják az állatkertet és bemutatják leghíresebb lakójukat, a Fiona nevű vízilovat is. Sőt, ebben a 360°-os videóban még oroszlánfókákkal is merülhetünk a National Marine Sanctuaries jóvoltából.

Témaparkok

A koronavírus miatt bezárt már az összes híres témapark is az Amerikai Egyesült Államokban, virtuálisan viszont bejárhatjuk őket és néhány játékot is kipróbálhatunk.

A Disneyland Resort és a Walt Disney World Resort a Google Street View segítségével már egy ideje körbejárható, de az orlandói SeaWorld is kínál olyan virtuális túrákat, ahol méterről-méterre megtekinthetjük az egész parkot és kipróbálhatjuk az egyes játékokat is.

Előadások

A New York-i Metropolitan Operából március 16-tól minden este ingyen nézhetünk egy-egy operát, ami aztán 20 órán keresztül elérhető a honlapon.

Az aktuális program ide kattintva érhető el. A Brodway színházai is bezártak, de a leghíresebb musicalek most megnézhetőek az interneten (7 napos ingyenes regisztrációval, utána fizetős) a BrodwayHD weboldalon.

Élő webkamerák

24 órás folyamatos élő közvetítésekkel is bepillanthatunk számos ikonikus amerikai város jelenlegi mindennapjaiba. A webkameráknak köszönhetően akár most is ránézhet, hogy mi történik éppen a Times Square-en vagy a Szabadság Szobornál.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved