Ingyenes lett a mateking.hu középiskolás tananyaga és az érettségire felkészítő modul is


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

A rendkívüli helyzetre tekintettel ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el a mateking.hu teljes középiskolai matematika tananyaga, valamint az érettségire felkészítő felülete is. Az e-learning oldal leckéi a NAT szerinti tematikában vannak rendszerezve, ezzel is segítve a diákok és a tanárok munkáját.

Az ingyenes időszak első három hetében több mint 1 millió egyedi látogatója volt a mateking.hu-nak, statisztikáik szerint pedig már most a középiskolások egynegyede rendszeresen használja őket matematikatanuláshoz. A koronavírus okozta átállás miatt világszerte számos cég tette ingyenessé a szolgáltatásait, ezzel könnyítve meg a digitális tanulást. Így tett a Mateking.hu is, amely ingyenessé és regisztráció nélkül szabadon elérhetővé tette a teljes középiskolai matematika tananyagát.

Ez 36 témakört és 374 darab oktatási anyagot jelent, ráadásul ingyenesen elérhető a weboldal matematika érettségire felkészítő felülete is.

A középiskolásoknak szóló ingyenes lehetőség határozatlan ideig elérhető, bármikor be lehet kapcsolódni. A nagy érdeklődés miatt a korábbinál hússzor erősebbre cserélték a szervereiket, így attól sem kell tartani, hogy lefagyna vagy akadozna a rendszer.

„A középiskolások csaknem egynegyede rendszeresen használja az oldalt matematikatanuláshoz, tehát hetente több alkalommal is visszatér. Például a koordinátageometria témaköreit 20 ezer diák tanulta nálunk, a vektorok műveletet pedig 14 ezer a 70 ezres évfolyamból. A szinuszról és koszinuszról 11 ezer diák tanult nálunk, az érettségi felkészítőt pedig 7 ezren nézték meg”

– mondta Mosóczi András egyetemi óraadó, az ötszörös Év Honlapja-díjas mateking.hu alapítója.

A weboldalon található anyagokat a jelenleg hatályos NAT tematika szerint rendszerezik. A tananyag rövid epizódokban érhető el, ezek mindegyike lépésről-lépésre és videóként is megtekinthető. A tanuláshoz az előbbit ajánlják, hiszen így a diákok nem nézői, hanem aktív szereplői az adott tananyagnak. Az e-learning oldal munkatársai számára fontos, hogy élménnyé tegyék a tanulást, ezért szórakoztató formában, laza stílusban oktatnak. A tanulás megkezdéséhez mindössze számítógépre és stabil internetkapcsolatra van szükség.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved