Már készül a Föld mása a Minecraftban


Tomi (13éves) - 9 hónapja

Egy többezer játékosból álló csapat elhatározta, hogy megépíti a bolygónk arányos mását, a világ egyik legnépszerűbb sandbox játékában, a Minecraftban. A világjárvány miatt otthonokba szorult gémerek, PippenFTS kezdeményezésére álltak össze, és mivel a kihívás hatalmas népszerűségnek örvend, már több ezer felhasználó csatlakozott a projekthez.

A Build the Earth projekt Discord szerverének és Reddit fórumának tagjai már legalább 66 ezren vannak.

A népszerű Youtuber és csapata – vagyis inkább hadserege – a játék korlátozásait modokkal tervezik feloldani, a Föld arányos másának megépítése érdekében. A projekt befejezése a hatalmas építész bázis ellenére is évekbe telhet, így még sokat kell várni, mire a map letölthető, vagy szerveren keresztül látogatható lesz.

A kezdeményezéshez a csapat a Google Maps és jópár további szolgáltatás műholdképeit, 3D-modelljeit is fel fogja használni. Első lépésként a Terra 1to1 mod segítségével ráhúzzák a különféle forrásokból összeszedett műholdképeket egy üres bolygóra. Ezt igazítják, csiszolgatják, de a munka nagyja csak ezután következik, ugyanis az épületek megépítése ténylegesen manuálisan történik, így az rengeteg időbe telik. Azt, hogy pontosan mennyibe nem lehet tudni, de biztos, hogy több évbe kerül, mire megépítik. 

képünk illusztráció

Az emberben ezek alapján felmerülhet a kérdés: miért pont a Minecraftban kivitelezik ezt a projektet? A válasz egyszerű: a Minecraftban szinte minden megvalósítható, korlátok nélkül építhetünk, kísérletezhetünk, ezért is szokták a virtuális világ LEGO-jának mondani. A kreativitásnak itt semmi sem szabhat határokat, vagyis bármit meg lehet építeni, és eközben nem is kell százezreket elkölteni a kis építőkockákra.

A játék egyébként hatalmas népszerűségnek örvend mostanság. Olyannyira, hogy Lengyelországban kormányzati Minecraft-szervert is létrehoztak, hogy valamivel otthon tartsák az unatkozó gyerekeket. A USA-ban a Pennsylvaniai Egyetem hallgatói pedig a teljes campusukat megépítették, hogy megtarthassanak egy csöppet sem rendhagyó diplomaosztót.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

esport1.hu, origo.hu

képek: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved