Mit adhat a Black Widow?


Nusi (16éves) - 8 hónapja

Sajnos a koronavírus miatt eltolódik Scarlett Johansson (Natasha) főszereplésével, a Marvel Studios első női Bosszúállójának saját filmje. A Black Widow szerencsére nem előzmény történet, inkább egy kis epizód a Fekete Özvegy életében. A film az Amerika kapitány – Polgárháború után és a Bosszúállók – Végtelen háború előtt játszódik és az előzetesből kiderült, hogy a cselekmény egy része Budapesten zajlik.

Miután a Bosszúállók összerúgták a port, Natasha bujkálni kényszerül és felkeresi családját, hogy megoldjon egy bizonyos „lezáratlan ügyet”. Az Ultron kora eseményeiben Nat elmeséli múltját, így azt is hogyan képezték ki a Vörös szoba nevű helyen és hogy miket kellett tennie a túlélésért.

A film arról szól, hogy az Özvegy, hogyan fog össze hátrahagyott családjával és kísérlik meg együtt végleg eltörölni a Vörös szobát. 

Bár még csak az előzetest láttam, a csapat együtt remekül néz ki. Számomra hitelesen válogatták össze a szereplőket, igazi család látszatát keltik. Az meg egyenesen oltári, hogy egyedül Natasha az, akinek nincs orosz akcentusa. 

A film aktuális főgonosza a Kiképző (Taskmaster), aki képes bármilyen látott technikát elsajátítani, legyen szó Nat harcművészetéről, vagy Amerika kapitány pajzs kezeléséről, de az előzetesben láthattunk még a Fekete párducot és Sólyomszemet utánzó mozgást is. Nem mellesleg ő irányítja a Vörös szobát, tele Natasha szintjén képzett (női) ügynökökkel, akik elég erős túlerőnek számítanak. Szerintem ez a főgonosz választás zseniális, az egész konfliktust áthatja, hogy a negatív hős gyakorlatilag a pozitív hős sötét múltja és félelmei, ezzel megadva azt a sajátságos hangulatot, amit elvárunk egy Marvel filmtől.

Ugyanakkor azt nagyon sajnálom, hogy ez a film láthatólag egy epikus, szuperhős csatározással tűzdelt akciófilmnek ígérkezik, nem pedig egy klasszikus kémfilmnek, pedig a Fekete Özvegyhez inkább az illene. Persze biztos remekül fog kinézni és nagyon látványos akciójeleneteket tartalmaz a cselekmény, de én jobban örülnék ha új oldaláról is láthatnánk Natashát, nemcsak mint harcos amazont, hanem mint ténylegesen magasan képzett ügynököt. Lássuk be, ha pusztán erőről van szó a Fekete Özvegy az egyik leggyengébb bosszúálló, ezért nem is őt küldeném, egy olyan küldetésre, ahol a nyers erő számít. Viszont ő van olyan felkészült, hogy mondjuk belülről zúzzon össze egy titkos szervezetet, vagy kinyomozza mit tervez az aktuális terrorista vezér. Szóval én jobban örülnék egy lassabb lefolyású, elgondolkodtató filmnek, amiben ki tudja bontakoztatni a Fekete Özvegyben rejlő potenciált.

A Fekete Özvegy mindig is egy titokzatos karakter volt, akinek a múltjáról nincsenek pontos részletek, így nagyon örülök, hogy a karakter ezen jellemzőjét megőrzik az alkotók, és nem egy eredettörténetet forgattak. A film trailerének zenéjét az Audiomachin készítette, a We Are Gods c. téma engem megfogott, jól illik a film hangulatához és izgalmassá teszi az előzetest. A film zenéjét Lorne Balf szerezte, ugyanaz, aki a Mission:Impossible – Fallout zenéjét, így nagyok az elvárásaim. Sajnos az április 30-ra tervezett Fekete Özvegy premier már biztosan elmarad, de minden rajongó nagyon várja az új dátumot és a filmet. A Végjáték ugyan elég magasra tette a lécet, így remélem, ha nem is ugyanabban a stílusban, de mértékben fel fog érni az elődeihez. Szerintem, ha véget ér a világjárvány, akkor érdemes lesz moziba megnézni, addig is kitartást mindenkinek. A magyarországi bemutató tervezett időpontja: 2020. november 5.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: forumhungary

2017 Kidsnews | All rights reserved