Mondd el a te COVID sztorid – a szegedi Móra Ferenc Múzeum személyes történeteket kezd gyűjteni


kidsnews (127éves) - 9 hónapja

A koronavírus személyes történeteit kezdi gyűjteni a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Az intézmény célja az, hogy megőrizze a jövőnek ennek a sosem látott, mindannyiunk életét megváltoztató időszaknak a mindennapjait. Ehhez keresik az interjúalanyokat, akik szívesen megosztanák, hogyan telnek napjaik a koronavírus okozta veszélyhelyzetben. Bármilyen korosztályú, bármilyen foglalkozású jelentkezőket várnak, főként Csongrád megyéből.

Ezek a személyes történetek be fognak kerülni a múzeum oral history gyűjteményébe, a múzeum szakemberei feldolgozzák őket, így hosszú évek múlva is segítenek majd jobban megérteni, értelmezni ezt a példa nélküli időszakot.

Aki szeretné megosztani saját koronás történetét, az a következő e-mail címen keresztül jelentkezhet: elbeszelttortenelem.szeged@gmail.com. A múzeum történész kollégái veszik fel majd a kapcsolatot a jelentkezőkkel, és főként online módon rögzítik a történeteket, de lehetőség lesz a veszélyhelyzet elmúlása után személyes interjúk lebonyolítására is.

Az interjúalanyoknak van lehetőségük arra, hogy anonim módon, név nélkül kerüljön be a gyűjteménybe a történetük.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved