Tavasz ihlette „karanténsmink”, avagy hogyan tudsz jól kinézni a webkamerán is


Tigirl (15éves) - 6 hónapja

Az ember azt gondolná, ha az új koronavírus járvány miatt nem mozdul ki a házból, nem kell különösebben adni a megjelenésére. Azonban annak ellenére, hogy nagy ívű fejlődésnek indult a technológia, bizony a webkamerák még mindig a lehető legelőnytelenebb arcunkat mutatják.

Amikor először megláttam magam a videohívásban, majdnem szívrohamot kaptam: feltűnő bőrhibák, szinte nem is látható, karikás szemek és valótlan, hibás kontúrok köszöntek vissza gúnyosan a chatablakból. Március elején, egy smink workshopon jártunk, ahol a tavaszi sminktrendek kapcsán még nem gondoltuk, hogy ekkora hasznát vesszük majd az ott elhangzott tanácsoknak a homeschooling idején.

Összegyűjtöttük pár praktikát, melyeket érdemes kipróbálnod, ha igazán csinos szeretnél lenni az online matekórákon is.

A kamerán is jól mutató smink alap termékei az alapozó, a kompakt púder és mattító púder. Mivel a tinédzser bőr hajlamosabb a zsírosodásra, érdemes olyan termékeket használni, amelyek nem tartalmaznak olajos összetevőket. Az alapozó alapvetően vékony rétegben használandó melyhez, érdemes benedvesített sminkszivacsot használni, így természetesebb hatást érünk el.

Ezután a bőrszíneddel megegyező kompakt púderrel fixáld az alapot, majd mattító púderrel, (ami lényegében egy átlátszó púder, kifényesedést gátló anyaggal megspékelve) érdemes legalább a T-vonalunkat, vagyis a homlokot, orrot és áll részét lemattítani, ugyanis ezek a területek hajlamosak leginkább a zsírosodásra, kifényesedésre, ami lássuk be elég zavaró lehet. Ha esetleg az igazán problémás arcbőrűek táborába tartozol, meg lehet próbálkozni vastagabb fedésű alapozókkal. Ezek egy második bőrréteget kölcsönöznek a bőrödnek és minden bőrhibát szépen elfednek. Szerencsére létezik már stiftes kiszerelésű alapozó is, ami nem foglal sok helyet, nagyon praktikus és egyszerű a felvitele. (Ezt is érdemes egy nedves szivacs segítségével szépen eldolgozni az arcon, hogy természetes hatást keltsen.)

A 2020 tavaszi sminktrendek a színekről szólnak majd, leginkább az élénk szemhéjpúderek lesznek népszerűek, mint a rózsaszín vagy a kék, mely utóbbit az év színének is választottak.  

Annak érdekében, hogy a szem a kamerában is  hangsúlyos és szép legyen, érdemes szemhéjpúdert is használni. A palettád legvilágosabb árnyalatából kerüljön egy kevés a belső szemzugodba, és a szemöldököd alá, mert ezek gyönyörűen semlegesítik a fáradtságot, és optikailag kinyitják a szemet. A  sötétebb árnyalatokat érdemes csak a szem külső harmadára felvinni ezáltal egy kis árnyékot adni szemünknek, mely kihangsúlyozza a tekintetet. Egyébként is, a tavaszi trend már nem igényli a téli, barnás-feketés árnyalatú füstös szemeket.

A színek kiválasztásakor figyelj arra, hogy a saját tónusaidat érdemes lekövetni és kiemelni, annak érdekében, hogy  harmonikusabb legyen az arcod. Ha úgy érzed, a szemhéjak színezése nem elég, ragadj szemceruzát! Kék szemhez barna, barna szemhez kék, zöld szemhez pedig a fekete vagy barna színű szemceruza passzol leginkább, de a lényeg, hogy neked tetsszen. A zárt, vagy mandulavágású szeműeknek érdemes inkább csak a vízvonal alá húzni egy vékony vonalat alulra, melyet igyekezzünk minél jobban elsatírozni, ne hagyjuk meg élésen, kontúrosan a vonalat.  Míg a nagy, nyitott szem esetében a felső szemhéj vonala is meghúzható, mely nagyon szépen kiemel, és ígéző tekintetet biztosít viselőjének.

Tipp: A szempillatövedhez tedd a ceruzát, bentről kifelé haladva, fokozatosan apró, vékony vonalakat húzva rajzold meg meg a vonalat, melyet végezetül kicsit dolgozz el egy ecsettel vagy fültisztító pálcikával.

A dús, sűrű szempilla idén is nagyon trendi lesz. A kicsi vagy átlagos hosszúságú szempillájúaknak általában a kicsit hajlított, szilikon kefe jön be, mert az jobban a pillák közé hatol, így sűrűbbé teszi azokat és könyebb vele dolgozni.  Az „őzike szemmel rendelkezőknek pedig a hosszú, sűrű, szálas kefe lehet a megfelelő. De itt is az a lényeg, hogy számodra a legkézenfekvőbb legyen, mellyel ügyesen tudod ívelni a pillasorodat. 

Az ajkakról se feledkezzünk meg, hiszen a kamerában kivételesen szép tud lenni. A tavaszi trendnek megfelelően inkább üdébb, világosabb színeket használjunk. 2020. tavaszi sminktrendje a csillogás, finom gyöngyház fények, a szépségtrend központi eleme lett a szájfény ebben az évszakban.  Egy kis színezett szájfény rúzs helyett vagy egy nude rúzsra helyezve tökéletes választás lehet a nappali sminkek esetében.

Támogatott tartalom

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt képünk illusztráció / pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved