Artfilmeket nézni otthon? Lehetséges!


Kovács Barna (18éves) - 8 hónapja

Megnyitott Magyarország első, kifejezetten artfilmekre specializálódott online videotékája. A Cinego kínálatában megtalálható jó pár a legnagyobb fesztiválok (pl.: Cannes, Velence, Berlin, Toronto, Karlovy Vary) sikerei közül, de jelentős hazai filmekből is válogathatnak az érdeklődők. Fenn van az oldalon például az idei Oscar- és Arany Pálma-díjas Élősködők, vagy a viszonylag friss FOMO-Megosztod és uralkodsz.

Jelenleg körülbelül 180 film található a Cinego kínálatában. Ez a szám elsőre nem tűnik olyan hatalmasnak, de egy évre biztosan elegendő filmet biztosít mindenkinek, akit érdekelnek az artfilmek. Jelenleg a Cirko Film, Cinenuovo, magyarhagya és a Mozinet filmjei szerepelnek a platformon, de tervezik a bővülést.

A Cinego havi előfizetési díja 1500 forint, amivel a filmek jelentős része ingyen lejátszható. Vannak filmek, amik sajnos nem, ezeket 30 napos időintervallumra lehet kikölcsönözni 650- 990 forintos áron. Sok film örökre is megvásárolható 1300 forint körüli összegért, ezeket a saját számítógépünkre tudjuk letölteni.  Ajándékozni is tudunk mind előfizetést, mind letöltött filmeket.

De mit is kapunk, ha előfizetünk? Egy kifejezetten szép weboldalt, rajta sok-sok filmmel. A filmeket Full HD-ban tudjuk megnézni, általában eredeti nyelven, felirattal. Minden filmhez tartozik egy előzetes is, így, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy egy plusz pénzbe kerülő filmet szeretnénk megvásárolni, ez alapján is eldönthetjük.

Az oldal megfelelően működik, az egyetlen hiba amit tapasztaltam, hogy időnként ha megállítom a filmet, magától elindul újra, és csak akkor hajlandó ténylegesen megállni, ha a pause gombon tartom az egeret. Természetesen ez nem egy hatalmas probléma, és egy új oldalnál teljesen elnézhető.

Összességében nekem nagyon tetszik az oldal, igazán érdekes, minőségi filmek találhatóak rajta. Fontos leszögezni, hogy ezen a weblapon nem fogjátok megtalálni a legsikeresebb hollywoodi alkotásokat, de ha artfilmekre vágytok, jó időre elegendő mozit találtok rajta.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved