Ezúttal a Blahalouisiana kalauzol el az otthonába egy videoklipen keresztül


Kovács Barna (18éves) - 4 hónapja

A Road Movie keretében a VOLT Film zenészeket, előadókat kér fel arra, hogy írjanak dalt egy számukra fontos településről. A dalokhoz ismert rendezők segítenek profi klipeket készíteni. A hatodik dalt – mely a Blahalouisiana zenéje – Székesfehérvár ihlette. Korábban olyan zenekarok vettek részt a projektben, mint a Margaret Island vagy a Bagossy Brothers Company.

Az új zene címe, Éjjel a főutcán. Különlegessége, hogy nem csak a Blahalouisiana tagjai zenélnek benne, hanem egy szimfonikus zenekar is segít megteremteni a nyugodt, mesélős hangulatot. A dalban az énekesnő, Schoblocher Barbara vonja be az emlékeibe és a város jellegzetességeibe a hallgatót.

Ami a zenét valóságos városnéző túrává varázsolja, az a Szimler Bálint által rendezett csodálatos videoklip. Bár a zenekar korábban sem röstellte szebbnél szebb videókkal illusztrálni a zenéit, ez most a megszokottnál is különlegesebbre sikerült. A perspektíva, melyből körbenézhetünk Székesfehérvár utcáin, nem szokványos. A rendező többször is a magasba emelte a Blahalouisiana énekesnőjét, amivel egy messziről jött látogató, szellem vagy angyal benyomását kelti, ahogyan a különböző épületek között repked. Megfordul többek között egy panelház oldalán, egy busz és különböző házak tetején is.

Bár jelenleg még nem lehet koncerteket tartani, a jövőre is gondolni kell. Aki szereti a zenekart, jó ha már most beírja a naptárjába, hogy remélhetőleg augusztus 22-én találkozhatnak velük a Városmajori Szabadtéri Színpadon, vagy november 20-án a budapesti Barba Negra klubban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved