Like-vadász -részlet a könyvből


kidsnews (127éves) - 5 hónapja


A Scolar Teen laza stílusban, egyszerű nyelven megírt kisregények sorozata, melyek a kamaszokat érdeklő témákat járják körül, bőséges alkalmat kínálva az azonosulásra. A tinédzsereket leginkább foglalkoztató kérdések kerülnek fókuszba: alkohol, drog, social media, cyberbullying stb.

Részlet a könyvből

– Basszus!

Hannah az ágyra hajítja a mobilját, majd maga is melléhuppan. Annyira idegesítő, ha egy LB, egy – állítólagos! – Legjobb Barátnő szőrén-szálán eltűnik. Nem válaszol sem SMS-re, sem hívásra, sem Facebook-üzenetre. S mindezt csupán azért, mert képtelen felfogni, hogy neki ma semmi kedve nem volt a szokásos délutáni shoppingoláshoz.

Máris levegőnek kell nézni az embert, csak mert lemondott egy programot? – morfondírozik magában, és dühösen belebokszol a párnájába. Nagyon bosszantó ez az egész, mivel tulajdonképpen iszonyúan féltékeny Emilyre. Shoppingolna ő is nap mint nap, el se tudja mondani, mennyire. Csak hát bármennyire szeretné is, ezt nem engedheti meg magának. Arról meg végképp nem tehet, hogy a szülei elváltak, és az anyja tartja el kettejüket egy alulfizetett pénztárosi állásból a szupermarketben. Arról sem tehet, hogy a faterja csak hébe-hóba fizeti a tartásdíjat, ő pedig alig kap zsebpénzt, s többnyire már hóelején teljesen le van égve. Miért van az, hogy mások mindent megkapnak az életben, neki meg még egy olyan apa se jutott, aki rendesen fizetné a tartásdíjat, teszi fel már vagy ezredszerre magának a kérdést. Ez annyira igazságtalan!

Ő is örülne egy okostelefonnak vagy egy iPadnek, és menő cuccoknak, amik nem a turkálóból származnak.

– Basszus, basszus! – ugrik fel mérgesen.

És nyilvánvaló, hogy bukta a beígért farmert is, amit az anyja helyezett kilátásba, hiszen az volt a deal, hogy javít matekból. Ami persze nem jött össze. Amúgy is van elég baja a suliban. Főképp a tanárokkal, de az osztálytársai sem nagyon bírják. Unalmasnak tartják, olyasvalakinek, aki alig beszél, és nincs benne semmilyen buliban. Ha Emily nem lenne, akkor naphosszat ott álldogálhatna magában az iskolaudvaron. Erre most Emily is felszívódik…

– Basszus! Basszus! Basszus!

De legyen bármilyen szerencsétlen is, akkor sem mászkálhat állandóan üzletről üzletre Emilyvel, hiszen olyan szánalmas tétlenül néznie, ahogy a barátnője boldogan vásárolja egyik cuccot a másik után. Na és a kisebb lopásokat sem díjazza túlságosan, amiket Emily és Lara néha „poénból” elkövet. Ehhez ő túl gyáva, de még falazni sincs kedve. A lopást alapvetően nagyon gáznak tartja. Végül is a kárt majd az alkalmazottak fizetik meg a saját zsebükből, legalábbis a szupermarketben, ahol az anyja dolgozik, így van. Ha a kassza nem stimmel, neki kell kiegészítenie. Hannah egy pillantást vet az órára. Négy óra. Ránéz a mobiljára. Semmi. Órák óta néma csend.

– Ilyen nincs! – dühében csalódottan belebokszol újra a párnájába.

Mi lenne, ha beállítana egy új profilképet a Facebookon? Akkor talán végre történne valami, gondolja. Egy próbát mindenképp megér. A mosogatás és a porszívózás, amit az anyjának megígért, még várhat. Pikkpakk végez vele, amint posztolta a vadiúj képet a Facebook-oldalán. Már csak a megfelelő stylingra van szüksége. Egy kis kiigazítás, de semmi túlzás. A kevesebb néha több. Bemegy a fürdőszobába, és a tükörben hosszasan méregeti magát.

Először kifesti a szempilláit, majd kék szemét kihúzza szemceruzával, végül a szemhéjára az anyja szürkéskék szemhéjfestékét teszi fel. Még egy kis pirosító, egy kevés ajakfény, és már kész is van. Nem rossz, állapítja meg a tükörből visszanéző arc láttán.

Gyorsan összepakolja a sminkcuccokat. Mindent gondosan visszatesz a helyére, tudja jól, hogy az anyja ki nem állhatja, ha hozzányúl a dolgaihoz. Miközben állig érő szőke haját fésüli, arról álmodozik, hogy mennyire jó lenne valami igazán trendihaj. Mondjuk egy tépett bubifrizura valami profi fodrásztól. De hát erre sajnos nekik nem telik, úgyhogy marad az anyja kontárkodása, ami persze nem mindig úgy sikerül, ahogyan szeretné.

Felsóhajt, és bátorítóan a tükörképére mosolyog, majd visszamegy a szobájába. A ruhásszekrénye ajtaja tárva-nyitva áll. Tekintete végigpásztázza a polcokat, a megfelelő póló után kutat. Kivesz néhány felsőt, megnézi őket elölről, hátulról, de végül mindet elégedetlenül dobja viszsza az ágyra. Végül egy csíkos darab mellett dönt.  Óvatosan húzza át a fején, nehogy összeborzolódjon a frizurája, majd kritikusan méregeti magát a tükörben. Oké, nem rossz. Előveszi a mobilját, és lő egy mosolygós szelfit. Nem igazán elégedett. Kipróbál több arckifejezést is, nézi a képeket, aztán végül kiválaszt egy olyat, amin kissé hamiskásan mosolyog. Felposztolja az oldalára, és megjegyzésnek ezt írja oda:

Mindazoknak, akik rajtam köszörülik a nyelvüket: I love to entertain you*:xxxˆˆ

Ezt nemrég olvasta valahol, és tök viccesnek találta.Egy örökkévalóság – legalább öt perc – telik el, de semmi reakció. Se komment, se lájk. Hannah totál kiakad. Ám mielőtt még összedőlne a világ,  bejelentkezik egy másik portálon, ahol álnéven tud kérdezni, válaszokat lájkolni vagy embereket követni. Nemrég beállított itt magának egy kamufiókot HornyHit néven.

Frustie007: Van még manapság bárki, aki bukik a mintagyerekekre?

HornyHit: Csak a mintákra, és azokra is csak Justin Bieber felsőtestén.

Erre a megjegyzésre begyűjt egy csomó lájkot és néhány újabb követőt.

Loha: Sorolj fel néhányat!

HornyHit: Mondjuk a kockákat a hasán.

Schmacko: Én mi van a te kúpjaiddal?

HornyHit: Ha gondolod, elkérhetem a nagyimtól a végbélkúpjait.

Ennél a válaszánál még Hannah is elmosolyodik. Iszonyúan élvezi, hogy ilyen rámenősen lő vissza, ráadásul ezzel begyűjt egy csomó lájkot. Hogyan lehetne ezt még fokozni? Berohan a fürdőszobába, hogy igazítson az outfitjén: lazán kócos haj, élénkvörös ajkak. Ehhez felveszi az anyja mélyen kivágott piros felsőjét.

A tükör előtt pózol, egyik szelfit készíti a másik után. Legjobban az jön be neki, amelyiken kacéran megnyalja az ajkát, és mélyen előrehajol. Ettől kellően hangsúlyos lesz a dekoltázsa. Szuper szexi, cool és kihívó. Ráadásul jóval idősebbnek is néz ki rajta. Amikor felposztolja a képet a HornyHit-oldalára, nem kell sokáig várnia a lájkokra és a követőkre.

Heini528: Hát, szívesen ellabdáznék ezekkel a gömbökkel…

HornyHit: Miből gondolod, hogy van labdaérzéked?

TexsexOne: Mit szólnál egy igazi labdazsonglőrhöz?

HornyHit: Kár, de sajnos már kinőttem a cirkuszból.

Lukas18: Bingó, talált, süllyedt.

Lukas küld egy virtuális szívecskét.

HornyHit: Hi, Lukas, köszönöm a szívecskét.

Lukas nem sokkal a kamufiókja beállítása után jelent meg Hannah életében, és szinte alig kellett várnia, hogy megkapja tőle az első szívecskét. Időközben az elsőt több is követte, Hannah pedig minden alkalommal borzasztóan örült az újabb és újabb szívecskés emotikonoknak. Lukas egy csetelés alkalmával bevallotta a lánynak, hogy neki nem jönnek be azok a mocskos kétértelműségek – dirty jokes* –, amiket Hannah annyira bírt, és amikre általában igen büszke is volt.

Hannah Lukast tök jó fejnek tartotta, bár a valóságban csak keveset tudott róla. Egy dologban azonban biztos volt: hogy a fiú őszinte, és egyáltalán nem egy bunkó macsó. Már sokszor cseteltek ezen a portálon, és Skype-on is beszélgettek, és ami átjött, az nagyon is tetszett neki. Lukas már elmúlt tizennyolc, bár nem látszott annyinak, ami láthatólag eléggé zavarta őt. Ezt egyszer be is vallotta neki. Kütyübuzi, internetjunkie és a lány hűséges olvasója. Ugyanúgy hozzátartozik Hannah álnéven élt életéhez, ahogyan a sült krumpli a hamburgerhez. Hannah a valódi életét, a hétköznapi identitását, az igazi Facebook-oldalát mindeddig eltitkolta a fiú elől. Lukas csak a keresztnevét ismerte, és Hannah úgy gondolta, az a jó, ha ez így is marad. Legalábbis a százötvenezredik szívecskéig. Hannah elmosolyodott. Ha igazán őszinte akart lenni magához, el kellett ismernie, hogy szinte mániákusan gyűjti a szívecskéket: a szívecske- és lájkvadászat lett a legfőbb hobbija. Elhatározta, hogy később Skype-on ráír a fiúra.

Muckibude187: Hé, HornyHit, te aztán igazi bombázó

vagy!

HornyHit: Aha, egy B–52-es! 

Mintha áramot vezettek volna bele, Hannah úgy pattan fel, amikor az órájára néz.

– Úristen, már háromnegyed hét!

Kapkodva veszi le magáról a pólót, gondosan összehajtogatja, és visszateszi anyja szekrényébe. Viszszarohan a szobájába, és beleugrik egy átlagos felsőbe. Papír zsebkendővel letörli a szájáról a vérvörös rúzst, különben az anyja rögtön rájön, hogy már megint a cuccai között turkált. Aztán futás a konyhába leszedni a reggeli maradékát, és nekiállni a megígért mosogatásnak. De elkésett. Hannah mamája, amint belép, azonnal átlátja a helyzetet: a reggeli bögrék és tányérok még mindig az asztalon vannak, tehát a mosogatást Hannah még el sem kezdhette, a morzsahegyek a padlón pedig arról árulkodnak, hogy a közelükben sem járt a porszívóval.

– Jaj, Hannah! – A mamája hangja remeg a dühtől, és ahogy feljajdul, az arca is eltorzul. – Csak tudnám, miért nem lehet rád sosem számítani?!

– Sorry, anya – hízeleg Hannah –, kifutottam az időből, de most gyorsan megcsinálom. Összepakolok máris, elmosom a szennyest, és felporszívózok.

– És mi volt az a nagyon fontos, ami ennyire lekötött? – firtatja az anyja, miközben megrovón néz rá. –Csak nem valami iskolai feladat vitte el így az idődet?

Hannah kerüli anyja szúrós tekintetét.

– Veszekedtünk Emilyvel, és…

– Mindjárt gondoltam, hogy nem a matekkal voltál elfoglalva.

– De anya, légyszi, hallgass végig. Emily haragszik rám, mert…

Hannah mamája csak legyint.

– Most min csodálkozol, Emily egy elkényeztetett kis liba.

– De ő az egyetlen, akivel jóban vagyok a suliban

– mondja Hannah szinte sírva. – Emily nélkül…

– Már rég elvégezted volna a rád bízott házimunkát – fejezi be a mamája a mondatot.

– Persze, mert neked tök mindegy, hogy érzem magam a suliban! Nem te jársz oda – toppant dühösen. – Sosem érdekel, hogy mi van velem!

– Ez nem igaz, Hannah, te is jól tudod. Csakhogy állandóan kéznél van néhány kifogás, hogy miért nem csináltad meg azt, amire kértelek. Az ég szerelmére, hát túl nagy elvárás volna, hogy leszedd az étkezőasztalt, elmosogass és felporszívózz? Én reggeltől estig ott ülök abban az átkozott pénztárban, hogy legyen pénzünk. Tiszta zombi vagyok, mire hazaérek, nekem is járna egy kis pihenés.

– Nem én tehetek róla, hogy elüldözted apát, és ilyen ócska melód van…

– Kisasszony! Most már elég! – Az anyja szeme dühösen villan. – Egy dolog mindenesetre biztos:jobb, ha a vásárolgatást egy időre elfelejted. És ezt köszönd magadnak, a lustaságodnak és a  szemtelenségednek.

– De anya! – sírja el magát Hannah.

– A beszélgetésnek vége – zárja le az anyja.

– Akkor csináld meg magad! – vágja le dühösen a mosogatórongyot Hannah, és kirohan a konyhából. Az ajtót jó erősen bevágja maga mögött, és beviharzik a szobájába. Bezárkózik, majd zokogva ráveti magát az ágyára. Jó ideig tart, amíg megnyugszik.

– Nem vagyok már kisgyerek, miért kell állandóan leugatni meg mindenben parancsolgatni? – morogja bele a párnájába. Aztán felül, kifújja az orrát és letörli a könnyeit. Fogja a laptopját, és kényelmesen elhelyezkedik vele az ágyán. Kinyitja, majd felmegy az internetre. Válogatás nélkül kapcsolgat hol a divatwebshopokhoz, hol pedig a műszaki cikkekhez. Közben kicsit jobb kedvre derül. Végül belép a Skype-ba, és ráír Lukasra, aki szerencsére épp online.

HornyHit: Halló, Lukas, minden oké?

Lukas18: Hi, Hannah, minden tuti, és nálad?

HornyHit: Á, iszonyú nagyot veszekedtem anyámmal 🙁

Lukas18: Legjobb családban is előfordul. Mesélhetnék…

HornyHit: Csak ha vicces…

Lukas18: Na jó, amikor négyéves voltam, beleharaptam anyám lábába, mert a mosógépbe akarta gyömöszölni a kedvenc mackómat.

HornyHit: Hihi, akkor ez végszükség volt.

Lukas18: Lehet, de anyám rossz néven vette, és leszidott.

HornyHit: Ó. 😮

Lukas18: Mindenesetre a mackóm nem mosta ki.:(

HornyHit: Hm, talán nekem is azzal kéne próbálkoznom, hogy beleharapok a lábába.:)

Lukas18: Anyukád is ki akarta mosni a mackódat?

HornyHit: Nem éppen.

Lukas18: Akkor nem javaslom ezt a módszert.

HornyHit: És akkor mit javasolsz?

Lukas18: Hm, mondjuk, add neki a macidat…

HornyHit: Büntetésből?

Lukas18: Aha, valószínűleg mostanra már totál szétölelgetted, és kellően büdös is, ha sosem volt kimosva…

HornyHit: Jó ötlet! 😀

Lukas18: Ez most komoly? Tizenöt évesen még megvan a macid?

HornyHit: Persze, ott lapul az ágyam alatt…

Lukas18: A porcicák közt?

HornyHit: Bizony!

Lukas18: Hát ez nem semmi!

HornyHit: Akarod látni?

Lukas18: Jó, de akkor kapcsold be a webcamet, különben nem látok semmit.

HornyHit: Oks, pill.

Hannah előremászik az ágy széléig, lenyúl, hogy kihalássza az ágy alól a foszladozó, koszos barna játékmackót. Fogja a macit, és vigyorogva a webcam elé teszi, a chatet meg közben átállítja  videochatmódra.

Lukas18: Ó, szegény anyukád!

HornyHit: Muszáj megbüntetni!

Lukas18: Ez egy gigabüntetésnek tűnik!

HornyHit: Hé, ne mondj ilyet! Ezzel megbántod a macimat.

Lukas csücsörít, és odanyomja a száját a kamerához.

Lukas18: Puszik a mackónak, pusz-pusz-pusz!

HornyHit: Nem is tudtam, hogy ilyen bevállalós vagy 😊

Lukas18: Ja, ja, a nők gyakran tévednek – még a szépek is…

HornyHit: Na, kösz szépen…

Lukas18: Tudom jól, hogy te a szívecskékért vagy oda.

HornyHit: Igen, és mert megengedtem, hogy megpuszild a játékmackómat, egy nagy csokor szívecskével jössz.

Lukas18: Ráadásul anyagi romlásba viszel.

HornyHit: Nemá’, annyiba nem kerülnek a virtuális szívecskék.

Lukas18: Mit tudsz te a szívekről, mondjuk az enyémről? 😊

HornyHit: Felteszem, dobog.

Lukas18: Dobog, bumm-bumm, bumm-bumm… kihagy…

Néma csönd, mindketten feszülten fülelnek.

HornyHit: Hé, Lukas. Élsz még?

Lukas18: Alig. Hulla fáradt vagyok. Muszáj lefeküdnöm.

Folytköv. Szia!

HornyHit: Aludj jól. Szia!

De Hannah még nem álmos, sőt ellenkezőleg, még csak most kezd felpörögni. A csetelés meg a skypeolás Lukasszal mindig annyira feldobja. Lukas mindig tök kedves, és néha még flörtöl is vele egy kicsit, és a kamuoldalnak hála vele mindig olyan lehet, mint amire egész életében vágyott: menő, szókimondó, pimasz, néha kissé kegyetlen. És ezért még be is gyűjt egy csomó lájkot meg követőt. Ott mindenki kedveli. Velük nincs hiányérzete. Emily és a szánalmas kis bűntársai meg tehetnek neki egy szívességet…

Feszülten figyel. A nappaliból szófoszlányok szűrődnek át. Anyja alighanem ismét elaludt a kanapén tévénézés közben. Itt a kedvező alkalom. Hannah kislisszol a fürdőszobába, hogy rendbe hozza magát – mint általában minden kiborulása után. Megmossa az arcát, kifesti a szempilláit, kihúzza a szemét, kifesti a szemhéját, és vörös rúzst ken az  ajkára. A haját befújja hajlakkal, aztán borzosra formázza. Ok, ez kész.

Tekintete az elektromos fogkeféjére téved. Egy hirtelen ötlettel fogja a fogkefét, és magával viszi a szobájába. Újra bezárkózik. A biztonság kedvéért. Előfordulhat ugyanis, hogy anyja lefekvés előtt még ki szeretne békülni vele. Ami azt jelenti, hogy bejön, és odaül az ágya mellé, hogy eljátssza a legjobb barátnőjét. De erről ma Hannah inkább lemondana. Ma estére egészen más tervei voltak, jóval  izgalmasabb tervei. Odaáll a tükör elé, és mindenféle pózokat próbálgat. Először a fogai közé veszi a fogkefét, a kezét pedig csípőre teszi.

Na jó, ez így rémes. Most a szája elé tartja a fogkefét, mint egy mikrofont, és belelehel a keferészbe. Ez sem sokkal jobb, bár… Hirtelen mozdulattal leveszi a pólóját, így nem marad más rajta, csak egy fehér top. Újra a szája elé teszi a fogkefemikrofont. Na, most pont úgy néz ki, mint egy  fogpasztareklám… Kapkodva turkál a ruhásfiókban, végül kihúz egy mélyen kivágott, piros push-up melltartót, amit nemrég vett, amikor legutóbb rátört az én-azonnal-felnőtt-akarok-lenni vágy. Ezzel persze ki is fújt az összes zsebpénze arra a hónapra. Eddig azonban még egyszer sem vette fel, inkább eldugta a fiók mélyére. Az anyjának meg azt mondta, hogy azért van megint leégve, mert  irodalomórára meg kellett venniük egy novellaválogatást.

Kölcsön is kérte Emmától a könyvet bizonyítékul. Jó, nem volt teljesen oké, hogy hazudott, de végül az anyja úgysem adott neki egy fillérrel sem többet arra a hónapra. Mindegy is, fátylat rá. Most Hannah, azaz HornyHit irtóra megörül ennek a tűzpiros semmiségnek. Fel is veszi rögvest nagy lelkesen. Na, így most már, ha belelehel a fogkefemikrofonjába, szinte izzani kezd a levegő. Még szexibb lenne, morfondírozik pózolás közben, ha megfordítaná a fogkefét, és nem a keferészét, hanem az alját érintené a szájához. Csinál egy képet, és elgondolkodva nézegeti.

Hm, még ennél is ütősebb lenne, ha meg is nyalná. S miután ilyen jól kigondolta, ki is próbálja. Újabb kép készül. Hogy még egy picit javítson rajta, úgy dönt, előrehajol, amennyire csak bír. A melle majdnem ki bugygyan a melltartóból, megnyalja a fehér műanyagot, és ellövi a fotót.

– Wow! – örvendezik. – Ez aztán tényleg szexi lett!

Rögtön be is lép a kamufiókjába, hogy posztolja a képet. Megjegyzésként ezt írja fölé:

Mindig jól szórakozom. Még egyedül is.

Alig telik el pár pillanat, és már ömlenek is a szívecskék meg a lájkok és a követők. Őrület! Tényleg mindenki odáig van érte! És ez jólesik. Ez a másik élet az igazi, legalábbis Hannah számára. Itt belőle is lehet valaki. Itt mindig szupernek érezheti magát. Gondolni sem akar a valóságos életére és az  iskolára, ahova holnap újra be kell mennie. Ő HornyHit – és ezt senki sem veheti el tőle. Azért nem vehetik el, mivel rajta kívül senki nem tud róla, és nem is szabad, hogy tudjon.

A két élete között semmiféle kapcsolat nincs. Hannah Landmann és HornyHit két különböző személy, akiknek – mások számára – az égvilágon semmi közük egymáshoz. Ez így van, és így is marad. Még Lukasnak sem fogja megmondani az igazságot. Nem kockáztatja, hogy elveszítse legjobb szívecskebeszállítóját, aki nyilván sírva menekülne előle, ahogyan a többiek, ha megismerné az igazi Hannah-t, az uncsi Hannah-t.

De nem. HornyHit az ő titka marad. Akármi lesz. Az interneten lehet így élni – éppenséggel több életet is. Ásít egy nagyot. Időközben elálmosodott… Fülel a kis lakás neszeire. Még mindig tompa hangfoszlányok szűrődnek ki a nappaliból, megy a tévé. Nem fog lebukni, ez biztos.

Akár egy árnyék suhan ki hangtalanul a fürdőszobába. A tükörből egy elégedett HornyHit mosolyog vissza rá. Lemossa magáról a sminket, megmossa a fogát, és felveszi az alvóspólóját, aztán anélkül hogy a tükörbe pillantana, villámgyorsan bebújik az ágyába.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved