Május 16. – a fény napja, ma 60 éves a lézer


kidsnews (127éves) - 6 hónapja

Az első működő lézer Theodore Harold Maiman nevéhez fűződik, aki 1960-ban ezen a napon egy rubinkristályt villanólámpával megvilágítva vörös színű lézersugárzást hozott létre. A feltaláló kísérlete volt az első mérföldkő a lézer sikertörténetében.

Négy évvel később két szovjet és egy amerikai fizikus kapott megosztott Nobel díjat a lézer gyakorlati életben való hasznosíthatóságra tett felfedezéseikért, eredményeiket követően megindulhatott a lézer hétköznapi életben való hasznosítása. Napjainkban a lézer technológia az orvostudománytól a fegyverekig, a nyomtatóktól a kód olvasókig széles felhasználási területen segíti a mindennapi életünket.

Egyik legizgalmasabb újdonsága a lézertechnológiának a Soundlazer, amely nagy mértékben fogja megváltoztatni a jövő fesztiváljait, és könnyen elképzelhető, hogy a fülhallgatóinkat is levehetjük majd az új fejlesztéseknek köszönhetően.

A Soundlazer technológia ugyanis egyfajta zeneburkot hoz létre akár egy vagy több személy körül, ilyenkor hangzásában számunkra maximális surround élményt adó rendszer akár egy méterre álló számára is már hallhatatlan, mivel a Soundlazer kizárólag egy adott pontra fókuszálja a hanghullámokat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

light2015blogdotorg.wordpress.com ; soundlazer.com

2017 Kidsnews | All rights reserved