Május 25. – új fejezet nyílik a filmtörténelemben, bemutatják az első Star Wars filmet


kidsnews (127éves) - 1 éve

1977. május 25-én New Yorktól Kaliforniáig 32 amerikai nagyváros mozitermében hangzott fel egyszerre az ismert főcímdal és kúszott el az ikonikus nyitófelirat a messzeségbe, hogy a nézők egy emberként kapjanak a torkukhoz Darth Vader nagyúrtól, és drukkoljanak a zöld zizegő fénykardokkal küzdő jedi szövetség szimpatikus tagjainak. 43 évvel ezelőtt a film fiatal, több-kevesebb tehetséggel megáldott gárdájának talán egyetlen tagja sem gondolta, hogy alkotásukkal beírják magukat a filmművészet nagykönyvének science fiction fejezetébe. 

A Star Wars bemutatásakor 33 éves George Lucas felnőtteknek szóló meséjében olyan tökéletességgel vegyítette a fantázia világát a kalanddal, szerelemmel, hősieséggel és misztikummal, hogy a cselekmény kusza szövevényeiben évtizedekkel az első bemutató után is szívesen veszik el bármelyik generáció.


Az évtizedek alatt folyamatosan bővülő sorozat filmjogait 2012-ben megvásárolta a Walt Disney. A filmóriás a jogok csillagászati ára ellenére a korábbinál is nagyobb üzletet csinált a sorozatból. Míg a kezdetekben éveket kellett várni egy-egy újabb történet moziba kerüléséig, addig a Disney évente hozza az új Star Wars epizódokat, és a rajongók a kánon részek mellett spin-off fejezeteknek is örülhetnek.

A film ősbemutatójának, az egész kultusz elindulásának az 5-25-77 című film állít emléket egy 13 éves amerikai srác szemszögéből, aki az első pillanattól kezdve érezte, hogy itt valami nagy dolog készül. A környezetében senki sem értette a fiú rajongását, egészen a film bemutatójáig…

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved