Május 6. – 52 millióan nézték a Friends, azaz a Jóbarátok utolsó epizódját


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

A hazánkban Jóbarátok címmel futó világsikerű sitcom 1994. szeptember 22-én indult világhódító útjára, befejező részét pedig már 52 millióan követték egyidőben tizenhat évvel ezelőtt 2004. május 6-án. Az évforduló alkalmából összegyűjtöttünk néhány érdekességet a sorozattal kapcsolatban.

Az eredeti elképzelések alapján a fő szerelmi szál a sorozatban Monica és Joey kapcsolatából bontakozott volna ki.

Minden epizód felvétele élő közönség előtt zajlott a stúdiókban, így tesztelhetőek voltak a poénok. Ez alól csak a legutolsó rész volt kivétel, mivel a készítők féltek, hogy kiszivárognak a sorozat záró jelenetei.

Bruce Willis a Ross fiatal barátnőjének apja epizódszerepért kapott gázsiját egy fogadás elvesztése miatt jótékony célokra ajánlotta fel.

A színészek – elsőként a filmiparban – nem egyenként állapodtak meg a készítőkkel az őket megillető gázsiról, hanem egymást is képviselték, így csapatként a készítők nem írhatták ki őket a sorozatból. Az első epizódokért még 22 500 dollárt, míg az utolsó évadra már 1 000 000 dollárt alkudtak ki maguknak szereplőnkként.

Gunther a véletlenek embere, ugyanis csak azért kapta meg a szerepet, mert előtte baristaként dolgozott, és tudta hogyan működik a kávéfőző egy bárban. Azért lett hirtelenszőke, mert a forgatást megelőző nap egy fodrásztanuló elrontotta a haját, aminek eredményét több mint tíz évig kellett viselnie.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

britannica.com

2017 Kidsnews | All rights reserved