Még pár napig jelentkezhetsz egy ingyenes informatikai képzésre


Kovács Barna (18éves) - 4 hónapja

Még néhány napig lehet jelentkezni a kormány által indított Újratervezés Program-hoz. Amikor én először hallottam erről a lehetőségről, azt gondoltam, hogy elsősorban időseknek szóló, felzárkóztató képzésről van szó, ám amint jobban utánanéztem rájöttem, hogy még nekem is hasznos lehet, pedig rendelkezem informatika érettségivel.

Az Újratervezés Program első körben egy 8 hetes képzés takar, mely nagyjából heti 10-30 óra ráfordított időt kíván. Ha az ember úgy érzi, hogy egy tananyagrészt már korábban elsajátítottunk nyugodtan átugorhatja, elég a fejeztzáró tesztet teljesítenie.

A képzés végére a résztvevők rendelkezni fognak a Windows operációs rendszer használatára vonatkozó alapvető ismeretekkel, tisztában lesznek hálózati alapfogalmakkal, megismerik a különböző fejlesztési, módszertani elemeket, és a fejlesztésben résztvevő személyek feladatköreit, ismerni fogják a Git verziókövető rendszert, és tisztában lesznek a HTML, CSS és a Javascript alapjaival.

A képzés végén a résztvevőknek egy vizsgát kell teljesíteniük, és amennyiben ez sikeres, további, 100%-ban államilag támogatott IT képzéseken vehetnek részt ( bár a program weboldala szerint ennek további feltételei is vannak). Ez az, ami miatt szerintem egy informatikai dolgokban jártas személynek is érdemes részt vennie ebben a programban. A 8 hetes képzés után programozás, alkalmazás üzemeltető, vagy szoftvertesztelő irányba haladhatnak tovább a tanulók.

A képzésre május 22-én 12 óráig van lehetőség jelentkezni. A részvétel feltétele a 18. életév betöltése, számítógép, és internet hozzáférés.

A képzésen – az Újratervezés Program weboldala szerint – olyan szakmákat sajátíthatsz el, amire kereslet mutatkozik. Akkor is hasznos lehet ez a képzés, ha nem ezen a területen szeretnél elhelyezkedni, hiszen a későbbiekben hasznos ismeretekkel gazdagodhatsz és rájöhetsz mennyire áll közel hozzád az IT világa.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Újratervezés Program

2017 Kidsnews | All rights reserved