Pénzügyi vlogposztokat versenyeztet a K&H


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői abban hisznek, hogy mint minden generációhoz, a mai gyerekekhez is az ő nyelvükön, szlengjükben kell szólni, mert úgy lehet igazán hatékonyan átadni számukra a tudást.

Éppen ezért egy versenyt indítanak vloggerekkel, akik videóikban egy-egy pénzügyi témát dolgoznak fel követőik és a K&H Facebook oldalának lájkolói számára, saját tapasztalataik alapján.

A versenyen részt vevő véleményvezérek mindegyike egyetért abban, hogy időnként fontos komoly, edukatív témákkal állni követőik elé, hiszen tudják, hogy nagy felelősségük van abban, hogy milyen információkat közvetítenek akár több tíz- vagy százezer fiatal felé.

Ezért látja jó lehetőségnek Baluka, B. Nagy Réka, Ditke, Jánosik Gergő és zsDav a pénzügyi témák feldolgozását: a kapcsolódás egyszerű, hiszen pénzügyei mindenkinek vannak, azonban ahhoz, hogy a mai gyerekek felnőttként otthon legyenek a pénzügyi témákban, ma kell letenni a tudás szilárd alapjait. A jelenlegi veszélyhelyzetben pedig mindannyian még fontosabbnak tartják, hogy tudást adjanak ezekről az iskolában nem feltétlen tanított, de felnőttként igen lényeges témákról.

„A program célja a pénzügyi tudatosság és az alapvető pénzügyi fogalmak gyerekekkel való megismertetése. A verseny 10 éves fennállása óta évről évre új lehetőségeket, platformokat és módszereket keresünk, melyek által a gyerekek jókedvvel és lelkesedéssel vethetik bele magukat a pénzügyek világába.

A gyerekek médiafogyasztási szokásait alapul véve egy vloggerpályázat keretében szeretnénk a mai gyerekeknek a pénzügyi tudást hozzáférhetővé és könnyen fogyaszthatóvá tenni. ” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő zsűrielnöke, aki úgy látja azáltal, hogy az iskola beköltözött az otthonokba, a tanárok újabb és újabb platformokhoz nyúlnak: talán hamarosan youtuberek fognak nekik segíteni az iskolai tananyag átadásában, hogy az minél közelebb kerüljön a digitális generációhoz. Hiszen az online iskolai életben még nehezebb a folyamatos motivációt fenntartani: ehhez lehet jó segítség egy influencer közvetítése.

Ditke, Baluka, B. Nagy Réka, Jánosi Gergő és zsDav felvezető videóikban arról beszélnek, hogy milyen pénzügyi témákkal neveznek a vloggerversenyre. A követőik szavazással választhatják majd ki, hogy melyik videó áll legközelebb hozzájuk, melyik közvetít számukra hasznos pénzügyi tudást.

A videókat a K&H Facebook-oldalán és a youtuberek saját csatornáin lehet majd megnézni és lájkolni, így egy szakmai zsűri, valamint a nézők tetszésnyilvánítása alapján dől majd el, hogy ki lesz a legmenőbb pénzügyi vlogger 2020-ban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

K&H

2017 Kidsnews | All rights reserved